Search
Close this search box.

بهترین سن برای بچه دار شدن چه سنی است؟

بهترین سن برای بچه دار شدن چه سنی است؟

به لطف پیشگیری از بارداری و در دسترس بودن گسترده فناوری‌های باروری، امروزه زوج‌ها نسبت به گذشته کنترل بیشتری بر روی زمان تشکیل خانواده خود دارند. انتظار برای تشکیل خانواده امکان پذیر است، اگرچه می تواند باردار شدن را کمی سخت تر کند. در این مقاله به بررسی بهترین سن برای بچه دار شدن چه سنی است؟ خواهیم پرداخت.

بهترین سن برای بچه دار شدن چه سنی است؟ سن باروری چقدر است؟

گفته می شود، “بهترین سن” برای باردار شدن وجود ندارد. تصمیم برای تشکیل خانواده باید بر اساس عوامل زیادی باشد از جمله سن شما و آمادگی شما برای پدر و مادر شدن. فقط به این دلیل که شما بیش از 30 یا 40 سال دارید به این معنی نیست که نمی توانید فرزند سالمی داشته باشید. از نظر فنی، زنان می توانند از سن بلوغ باردار شوند. میانگین سنین باروری زنان بین 12 تا 51 سال است. باروری شما به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می یابد، که می تواند باردار شدن را برای شما دشوارتر کند. و تشکیل خانواده در مراحل بعدی زندگی می تواند خطرات بیشتری برای عوارض بارداری داشته باشد. سن شما تنها یکی از عواملی است که باید در تصمیم شما برای باردار شدن نقش داشته باشد. همچنین باید آمادگی عاطفی و مالی خود را برای تشکیل خانواده در نظر بگیرید. این زمان برای هر زن منحصر به فرد است. بهترین روش بارداری چیست ؟ انتخاب بهترین روش بارداری و پیشگیری از بارداری و بهترین روش های جلوگیری از بارداری بخوانید.

سن چه تاثیری بر باروری دارد؟

زنان با تمام تخمک هایی که تا به حال خواهند داشت به دنیا می آیند، حدود 2 میلیون از آنها. تعداد تخمک های شما در طول سال ها به تدریج کاهش می یابد. تا سن 37 سالگی، حدود 25000 تخمک باقی می ماند. تا سن 51 سالگی، فقط 1000 تخمک باقی می ماند. ممکن است هنوز هم تخمک های زیادی به نظر برسد، اما کیفیت تخمک های شما نیز با بالا رفتن سن پایین می آید. خطر ابتلا به شرایطی که می‌تواند بر باروری تأثیر منفی بگذارد، مانند آندومتریوز و بیماری لوله‌های رحمی نیز با افزایش سن افزایش می‌یابد. به دلیل این عوامل، باروری شما در حدود 32 سالگی به تدریج شروع به کاهش می کند. از 35 تا 37 سالگی، باروری سریعتر شروع به کاهش می کند. سایر عوامل ممکن است شانس باردار شدن شما را کاهش دهند، از جمله: 1- سیگار کشیدن 2- درمان سرطان مانند پرتودرمانی و شیمی درمانی 3- عفونت لگن

فواید تاخیر در تشکیل خانواده چیست ؟

انتظار برای تشکیل خانواده می تواند مزایایی داشته باشد. شما زمان بیشتری برای پس انداز پول، برقراری رابطه خود و تامین امنیت مالی فرزندتان خواهید داشت. سن نیز می تواند خرد و صبر را به ارمغان بیاورد. و شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد کودکانی که از والدین بزرگ‌تر متولد می‌شوند به سطوح بالاتری از تحصیلات می‌رسند. مادران مسن صبورتر هستند و تمایل دارند فرزندان خود را کمتر فریاد بزنند و تنبیه کنند. فرزندان آنها نیز در مقطع ابتدایی مشکلات اجتماعی، عاطفی و رفتاری کمتری دارند. تحقیقات همچنین منبع معتبری را نشان می‌دهد که کودکانی که از مادران بزرگ‌تر به دنیا می‌آیند، عموماً سالم‌تر هستند و در نهایت نسبت به همسالان خود که از مادران جوان‌تر به دنیا آمده‌اند، تحصیلات بهتری دارند. توقف بارداری ممکن است برای شما نیز مزایایی داشته باشد. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که زنانی که آخرین یا تنها فرزند خود را در سن 40 سالگی یا بالاتر به دنیا آوردند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان رحم بودند. انتظار برای باردار شدن حتی ممکن است به شما کمک کند بیشتر عمر کنید. مطالعه دیگری در سال 2016 نشان داد که شانس زندگی تا 90 سالگی در زنانی که بچه دار شدن را به تاخیر انداخته اند بسیار بیشتر است. هیچ مدرکی وجود ندارد که تأخیر در فرزندآوری مستقیماً باعث هر یک از این تأثیرات شود. این احتمال وجود دارد که عوامل دیگری در مادران مسن‌تر به جز سن آنها نقش داشته باشد. اما این یافته‌ها نشان می‌دهند که انتظار مزایایی دارد.

فواید بچه دار شدن در سنین پایین تر چیست ؟

جوان بودن مادر برای سلامتی کودک شما مفیدتر است. احتمال باردار شدن شما در اواخر دهه 20 یا اوایل 30 سالگی افزایش می یابد. باردار شدن در این دوران نیز احتمال بروز عوارض بارداری را کاهش می دهد.

خطرات باردار شدن در سن 35 سالگی و بالاتر چیست ؟

از سن 35 سالگی، این خطرات بارداری شایع تر می شوند: 1- دیابت بارداری 2- فشار خون بالا 3- پره اکلامپسی 4- جفت سرراهی 5- سقط جنین 6- تولد زودرس 7- مرده زایی 8- نیاز به زایمان سزارین 9- خونریزی شدید بعد از زایمان 10- نوزاد کم وزن هنگام تولد 11- ناهنجاری های کروموزومی مانند سندرم داون

چه زمانی برای سوالات باروری باید به پزشک مراجعه کرد؟

مشکلات باروری بسیار رایج است. بیش از 12 درصد از زنان برای باردار شدن مشکل دارند. اگر نتوانسته‌اید باردار شوید، یک متخصص باروری می‌تواند آزمایش‌هایی را انجام دهد تا ببیند چرا باردار نمی‌شوید و درمان‌هایی را برای بهبود شانس بارداری ارائه دهد. در موارد زیر به متخصص باروری مراجعه کنید:

1- شما 35 سال یا کمتر دارید و یک سال است که برای باردار شدن تلاش می کنید.

2- شما بالای 35 سال سن دارید و بیش از 6 ماه است که تلاش کرده اید.

3- شما بالای 40 سال سن دارید و می خواهید خانواده تشکیل دهید.

درمان باروری که پزشک شما توصیه می کند به عواملی مانند علت مشکلات باروری، سن شما و ترجیحات شما بستگی دارد. گزینه ها عبارتند از:

1- داروهای باروری برای تحریک تخمک گذاری.

2- جراحی برای رفع مشکل رحم، مانند آندومتریوز، فیبروم یا لوله های فالوپ مسدود شده.

3- تلقیح داخل رحمی، که در آن اسپرم به طور مستقیم در رحم شما در طول تخمک گذاری قرار می گیرد.

4- لقاح آزمایشگاهی، که در آن اسپرم و تخمک با هم در آزمایشگاه قرار می گیرند تا زمانی که جنین را تشکیل دهند، که سپس در رحم شما کاشته می شود.

5- انتقال داخل فالوپی زیگوت و انتقال گامت به داخل فالوپ، جایی که اسپرم و تخمک یا یک تخمک بارور شده در لوله فالوپ شما قرار می گیرد.

اگر آماده هستید که تلاش برای بچه دار شدن را شروع کنید، در اینجا چند کار وجود دارد که می توانید برای کمک به والدین شدن انجام دهید:

1- به وزن سالم برسید: شاخص توده بدنی ایده آل بین 19 تا 24 است. اضافه وزن یا کمبود وزن می تواند بر توانایی شما در تخمک گذاری تأثیر بگذارد.

2- سیگار کشیدن را ترک کنید: سیگار کشیدن می تواند به تخمک شما آسیب برساند و در صورت بارداری احتمال سقط جنین را افزایش دهد.

3- مراقب رژیم غذایی خود باشید: خوردن یک رژیم غذایی پرچرب می تواند به افزایش وزن کمک کند و چرخه باروری شما را مختل کند.

4- کافئین و الکل را محدود کنید: تحقیقات میزان بیش از حد کافئین منبع معتبر (بیش از دو یا سه فنجان قهوه در روز) را با سقط جنین مرتبط دانسته است. مصرف مکرر الکل می تواند مدت زمان بارداری را طولانی کند و برای رشد جنین مضر است.

با رعایت نکات زیر می توانید شانس خود را برای داشتن فرزند سالم افزایش دهید:

1- هر شرایطی که می تواند حاملگی را خطرناک کند، از جمله دیابت و فشار خون بالا را درمان کنید.

2- برای اطمینان از سلامت کافی برای باردار شدن، به پزشک متخصص زنان و زایمان خود مراجعه کنید. سپس، تمام بازدیدهای برنامه ریزی شده بارداری خود را دنبال کنید. ملاقات منظم با شما به پزشک اجازه می دهد تا سلامت شما و کودکتان را تحت نظر داشته باشد و مشکلاتی را که پیش می آید برطرف کند.

3- به خوبی از بدن خود مراقبت کنید: سیگار نکشید یا الکل ننوشید، یک برنامه غذایی سالم را دنبال کنید، اغلب ورزش کنید و به اندازه کافی بخوابید.

باروری در مردان

باروری مرد نیز با افزایش سن کاهش می یابد. اما این فرآیند دیرتر اتفاق می‌افتد و معمولاً از حدود ۴۰ سالگی شروع می‌شود. پس از آن سن، مردان حجم منی و تعداد اسپرم کمتری دارند. اسپرمی که آنها دارند نیز شنا نمی کنند. سلول‌های اسپرم مردان مسن‌تر نیز بیشتر از مردان جوان دارای ناهنجاری‌های ژنتیکی هستند. هر چه مرد سن بیشتری داشته باشد، مدت بیشتری طول می کشد تا همسرش را باردار کند. و شریک زندگی او بدون توجه به سن او در معرض خطر بیشتری برای سقط جنین است. این بدان معنا نیست که یک مرد نمی تواند در 40 سالگی و بعد از آن بچه دار شود. اما ممکن است کمی دشوارتر از قبل در زندگی او باشد.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *