Search
Close this search box.

آتروفی کلیتورال یا بی حسی كلیتوریس چیست؟

آتروفی کلیتورال یا بی حسی كلیتوریس

وقتی به اختلال عملکرد جنسی اشاره می شود، بیشتر مردم به اختلال نعوظ مردانه (ED) فکر می کنند اما کمتر کسی به آتروفی کلیتورال یا بی حسی کلیتوریس فکر میکند. اختلال نعوظ مردانه در تبلیغات، فیلم ها و مجلات است. میلیاردها دلار برای درمان اختلال عملکرد جنسی مردان هزینه می شود و این موضوع به یک موضوع پذیرفته شده و رایج برای بحث تبدیل شده است.

در مورد اختلال عملکرد جنسی زنان چطور؟ آیا ما مشروط شده ایم که باور کنیم فقط مردان اختلال عملکرد جنسی دارند یا جامعه اختلال عملکرد جنسی زنان را موضوعی کم اهمیت تلقی کرده است؟

از نظر تشریحی، مردان و زنان بسیار شبیه به هم هستند تا متفاوت. پاسخ جنسی زن و مرد هر دو توسط سطح هورمون، جریان خون و بافت سالم تعدیل می شود. بنابراین، بسیاری از درمان های مشابه در هر دو جنس مؤثر هستند. همه ما در مورد اختلال نعوظ شنیده ایم، اما برای زنان، شایع ترین اختلال عملکرد جنسی “اختلال کلیتورال” یا آتروفی کلیتورال است.

کلیتوریس در بالای دهانه واژن قرار دارد و حساس ترین منطقه بدن زنان است، اما شما فقط می توانید بخش کوچکی از کلیتوریس را ببینید اکثریت آن داخلی است. برای زنان، ارگاسم معمولاً از کلیتوریس، واقع در بالای دهانه واژن و مجرای ادرار اتفاق می افتد. (مطالعه بیشتر: ارگاسم در زنان چقدر طول می‌کشد)

کلیتوریس به دلیل غلظت بالای انتهای عصب یکی از حساس ترین مناطق اروژنی است. با تحریک یک ناحیه اروژن، یک پاسخ فیزیولوژیکی جنسی می تواند به حرکت درآید. کلیتوریس بخشی از فرج است، نام بخش خارجی اندام تناسلی زنانه. واژن لوله ای است که فرج و دهانه رحم را به هم متصل می کند.

 

  • قسمت های خارجی کلیتوریس:

کلیتوریس گلانس نام قسمت خارجی کلیتوریس است، بخشی که بیشتر مردم آن را “کلیتوریس” می نامند. (مطالعه بیشتر: كليتوريس چيست و كجاست)

به اندازه یک نخود است و در بالای مجرای ادرار قرار دارد. از آنجایی که غده بیشترین عصب دهی کلیتوریس است، به لمس بسیار حساس است. بر خلاف بقیه کلیتوریس، غده در طول پاسخ جنسی متورم یا رشد نمی کند، زیرا حاوی بافت نعوظ (قابل انبساط) نیست.

 

  • قسمت های داخلی کلیتوریس:

اکثریت کلیتوریس به طور معمول قابل مشاهده نیست. بدن کلیتوریس به کلیتوریس گلانس متصل است. بدن کلیتورال به سمت بالا به داخل لگن شما پیش می رود و از طریق رباط ها به استخوان شرمگاهی شما متصل می شود.

هنگامی که زنان بالغ می شوند، شروع به یائسگی یا احتمالاً هیسترکتومی می کنند که نقش مهمی در تغییرات سطح هورمون ایفا می کند. این تغییرات می تواند باعث تخریب بافت واژن و در نتیجه آتروفی واژن شود. علائم آتروفی واژن شامل نازک شدن دیواره های واژن، خشکی واژن، از بین رفتن موانع طبیعی محافظ (روغن کاری)، سوزش، خارش، ناراحتی در حین رابطه جنسی، فوریت های ادراری و غیره است.

 

علاوه بر آتروفی واژن، برخی از زنان ممکن است آتروفی کلیتورال را تجربه کنند که با کوچک شدن کلیتوریس و دیگر پاسخ ندادن به تحریک تعریف می شود. مشابه اختلال نعوظ، آتروفی کلیتورال (اختلال عملکرد) معمولاً نتیجه کاهش سطح هورمون، کاهش جریان خون در ناحیه و عدم فعالیت جنسی است. برای مطالعه بیشتر در مورد اختلال نعوظ میتوانید اختلال نعوظ چیست , درمان نعوظ در مردان ED را مطالعه کنید.

اگر آتروفی کلیتورال درمان نشود، می تواند منجر به مقاربت دردناک، از دست دادن میل جنسی و در بدترین موارد، ناپدید شدن کامل کلیتوریس شود. این بدان معنی است که کلیتوریس می تواند به داخل بدن عقب نشینی کند و تحریک آن را بسیار دشوار می کند.

از دست دادن حس یک مشکل جدی جنسی است. کلیتوریس اغلب به عنوان کلیدی برای ارگاسم زنان در نظر گرفته می شود. اعصاب کلیتوریس می توانند احساسات شدیدی را در طول فعالیت جنسی ایجاد کنند.

 

علائم بی حسی كلیتوریس چیست ؟

هنگامی که از نظر جنسی برانگیخته می شوید، احتمالاً علائم آتروفی کلیتورال را تجربه خواهید کرد. این علائم عبارتند از:

  1. کلیتوریس ناپدید میشود (شما دیگر نمی توانید آن را احساس کنید، حتی در صورت تحریک جنسی)
  2. از دست دادن حس اطراف کلیتوریس
  3. کاهش پاسخ به تحریک کلیتورال
  4. کاهش میل جنسی (مطالعه بیشتر: اختلال کم کاری میل جنسی چیست؟)

 

چه چیزی باعث بی حسی كلیتوریس یا آتروفی کلیتورال می شود؟

آتروفی کلیتورال می تواند ناشی از عدم فعالیت جنسی باشد. اگر رابطه جنسی منظم یا برانگیختگی های مکرر را متوقف کنید، ممکن است کلیتوریس خشک و نازک شود. حتی می تواند در پشت هود (سر) کلیتورال کوچک شده و ناپدید شود.

بی حسی كلیتوریس همچنین ممکن است زمانی رخ دهد که سطح تستوسترون شما کاهش یابد. تستوسترون مسئول میل جنسی شماست. بافت اسفنجی در کلیتوریس نیز برای برانگیختگی مناسب به این هورمون نیاز دارد. با این حال، سطح تستوسترون با نزدیک شدن به یائسگی کاهش می یابد. همچنین ممکن است هنگام شروع پیشگیری از بارداری یا مکمل های استروژن کاهش یابد.

کسانی که هیسترکتومی(هیسترکتومی یک روش جراحی است که رحم را خارج می کند. شما توانایی باردار شدن را از دست می دهید و دیگر پریود نمی شوید. از دلایل این جراحی می توان به خونریزی غیر طبیعی، افتادگی رحم، فیبروم و سرطان اشاره کرد.

بهبودی معمولاً چهار تا شش هفته طول می کشد، (بسته به نوع جراحی شما) کامل انجام می دهند ممکن است آتروفی کلیتورال را تجربه کنند. از آنجایی که تخمدان ها مسئول تولید استروژن و تستوسترون هستند، حذف آنها می تواند منجر به از دست دادن تستوسترون شود. در نهایت، این می تواند باعث آتروفی کلیتورال شود.

از دست دادن استروژن به دنبال هیسترکتومی نیز می تواند منجر به آتروفی واژن شود.

 

چه زمانی باید به دنبال کمک برای آتروفی کلیتورال بود؟

سلامت جنسی برای سلامت کلی شما مهم است. آتروفی کلیتورال ممکن است یک علت نادیده گرفته شده اما جدی اختلال عملکرد جنسی زنان باشد. اگر مشکلات جنسی را تجربه می کنید، با یك روان شناسی سلامت جنسی صحبت کنید. آنها میتوانند به شما در یافتن پاسخ و درمان کمک کنند.

قبل از قرار ملاقات، فهرستی از علائمی که اخیراً تجربه کرده اید اماده کنید. اگر با تحریک جنسی مشکل دارید، احتمال دارد که مشکلات دیگری را نیز تجربه کنید. این ممکن است شامل ضعف یا خستگی عضلانی باشد. حتی اگر فکر می کنید که علائم مربوط به مشکلات جنسی شما نیست، آنها را یادداشت کنید.

آزمایش خون همچنین برای بررسی سطح هورمون و تعیین اینکه آیا تستوسترون شما کمتر از حد طبیعی است مفید است. این آزمایشات خون همچنین ممکن است به روان شناس کمک کند تا سایر علل احتمالی کاهش میل جنسی را به طور همزمان رد کند. اگر این آزمایش ها به طور قطعی یک مشکل بالقوه را مشخص نکردند، روانشناس ممکن است سعی کند شکایت جنسی را به گونه ای درمان کند که گویی آتروفی کلیتورال است.

گزینه های درمانی چیست؟

درمان بستگی به این دارد که پزشک شما در وهله اول چه چیزی را مسئول از دست دادن حس می داند. در اینجا برخی از رایج ترین درمان ها آورده شده است:

1-    رابطه جنسی داشته باشید:

فعالیت جنسی منظم می تواند به کلیتوریس شما کمک کند سالم و حساس بماند. ممکن است به بازیابی احساس در نوک حساس نیز کمک کند. ممکن است برای شما رابطه جنسی استرس زا باشد؛ مقاله اضطراب عملکرد جنسی چیست و درمان ترس از رابطه زناشویی به شما کمک میکند تا استرس و اضطراب ناشی از رابطه جنسی را کنار بگذارید.

2-    حرکت کنید:

می توانید با تمرینات منظم به افزایش جریان خون کمک کنید. ورزش کاردیو به افزایش جریان خون در سراسر بدن کمک می کند. آنچه برای بدن مفید است برای کلیتوریس و واژن نیز مفید است. ورزش منظم همچنین می تواند از کاهش سطح تستوسترون جلوگیری کند.

3-    جایگزین های تستوسترون را امتحان کنید

مکمل های تستوسترون اغلب به عنوان درمانی برای آتروفی کلیتورال استفاده می شود. به عنوان کرم، قرص یا تزریق، این گزینه ها می توانند به بازیابی تستوسترون شما کمک کنند تا بدن شما بتواند پاسخ جنسی کافی را ایجاد کند. پزشک شما باید این درمان ها را تجویز کند.

4-     صحبت کردن با شریک زندگی

یک رابطه جنسی سالم به باز بودن و شفافیت متکی است. این شامل صحبت در مورد اینکه چه چیزی احساس خوبی دارد و چه چیزی نیست. اگر متوجه تغییر احساس در حین رابطه جنسی شده اید، صحبت با همسرتان ممکن است به شما کمک کند تا راه هایی را بیابید که می توانید همچنان از مقاربت لذت ببرید در حالی که با روانشناس خود برای درمان کار می کنید.

توجه به نكته ی زیر مهم است:

با شریك زندگی خود رک باشید. هیچ معنایی برای پنهان کردن اینکه چیزی تغییر کرده است وجود ندارد. بگذارید بدانند که همان تحریک همان پاسخی را که در گذشته داشته است ایجاد نمی کند. اگر قبلاً با روان شناس خود صحبت کرده اید، می توانید داوطلبانه اطلاعاتی در مورد آن قرار ملاقات و آنچه که روان شناس برای کمک به بازگرداندن حس توصیه کرده است، ارائه دهید. با همسرتان در مورد کشف گزینه های جدید سرگرم کننده صحبت کنید.

 

چشم انداز این اختلال چیست؟

بی حسی كلیتوریس ممکن است یکی از موضوعاتی باشد که کمتر گزارش شده است. با این حال، درمان ممکن است. به همین دلیل مهم است که وقتی برای اولین بار متوجه علائم می شوید، با روان پزشك سلامت جنسی صحبت کنید. چه علائم شما ناشی از کمبود جریان خون یا تستوسترون پایین باشد، روانشناس می تواند به شما کمک کند تا علت زمینه ای را شناسایی کرده و راه حلی را پیدا کنید که برای شما مناسب تر است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *