Search
Close this search box.

کلیتوریس چیست و كجاست؟

كليتوريس چيست و كجاست

کلیتوریس، اندام اروژن زنانه که قادر به برانگیخته شدن تحت تحریک جنسی است. این ناحیه نقش مهمی در پاسخ جنسی زنان ایفا می کند. نواحی اروژن نواحی از بدن هستند که با تحریک، واکنش جنسی ایجاد می کنند. این می تواند شامل ناحیه تناسلی، نوک سینه ها، یا هر جایی باشد، واقعاً هر چیزی که به آن علاقه دارید.

کلیتوریس به دلیل غلظت بالای پایانه های عصبی، یکی از حساس ترین مناطق اروژنی است. با تحریک یک ناحیه اروژن، یک پاسخ فیزیولوژیکی جنسی می تواند به حرکت درآید. کليتوریس بخشی از فرج است، نام بخش خارجی اندام تناسلی زنانه. واژن لوله ای است که فرج و دهانه رحم را به هم متصل می کند.

بدنه کلیتوریس توسط یک رباط کوتاه از استخوان شرمگاهی آویزان شده و بیرون می آید و یک گلدان خارجی کوچک در بالای فرج تشکیل می دهد. بر روی سر آن پوستی است که به نام کلاهک کلیتورال شناخته می شود. كلاهك كلیتورال، منبعی از پایانه های عصبی حساس است که نقش مرکزی کليتوریس در تحریک جنسی لمسی را به عهده دارد.

تحریک کلیتوریس می تواند به طور مستقیم، داخلی (از طریق واژن) و/یا از طریق تحریک سایر قسمت های فرج اعمال شود. بسیاری از زنان علیرغم اینکه از رابطه جنسی همراه با دخول لذت می برند و هیجان زده می شوند، همیشه از رابطه جنسی همراه با دخول، به ارگاسم نمی رسند و معمولا برای رسیدن به ارگاسم، به تحریک مستقیم کلیتوریس یا کلاهک کلیتورال نیاز است.

 

چگونه كليتوريس را پیدا كنیم؟

ولووا (vulva) اصطلاحی است که برای توصیف تمام اندام های تناسلی خارجی زنان استفاده می شود. واژن یک اندام داخلی است.

قسمت های فرج در اطراف واژن قرار دارند. این اندام ها عبارتند از:

  • لب های بزرگ، لب های بزرگتر/خارجی.
  • لب های کوچک، لب های کوچکتر/ داخلی.
  • کلیتوریس
  • دهلیز واژن، ناحیه ای که واژن را احاطه کرده است.
  • پیاز دهلیزی که در دو طرف واژن یافت می شود.
  • غدد بارتولین که مخاط ترشح می کنند تا واژن را روان کنند.

کلیتوریس در نقطه ای قرار دارد که لابیاهای بزرگ در نزدیکی استخوان شرمگاهی به هم می رسند.

همانطور كه گفته شد، کلیتوريس توسط رباط ها به لابیاها و همچنین ساختارهایی به نام سمفیز شرمگاهی و مونس پوبیس (صفحه ای از بافت چربی) متصل می شود. آنها کلیتوریس را در وضعیت خمیده خود نگه می دارند. در جراحی تطبیق جنسیت برای ساختن آلت تناسلی، این رباط ها آزاد می شوند تا به کلیتوريس اجازه صاف شدن و افزایش طول بدهد.

قسمت های خارجی کليتوريس

کلیتوریس گلانس نام قسمت خارجی کلیتوريس است، بخشی که اکثر مردم آن را “کلیتوریس” می نامند. این قسمت به اندازه یک نخود است و در بالای مجرای ادرار قرار دارد. از این قسمت عصب های بسیار زیادی دارد، به لمس بسیار حساس است.

دقیقاً در بالا یا بالای سر، کلاه (كلاهك) کلیتورال قرار دارد که توسط دو طرف لابیا مینور متصل کننده تشکیل شده است. هودهای کلیتورال می توانند از نظر اندازه و درجه پوشش از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند.

قسمت های داخلی کلیتوریس

اکثریت کلیتوریس به طور معمول قابل مشاهده نیست. بدنه کليتوریس به کلیتوریس گلانس متصل است. بدنه کلیتورال به سمت بالا به داخل لگن شما پیش می رود و از طریق رباط ها به استخوان شرمگاهی شما متصل می شود.

از بدن (که در جلوی مجرای ادرار قرار دارد)، کلیتوریس به دو نیم تقسیم می شود تا crura (این ها مانند “پاهای” کلیتوریس هستند) و پیازهای دهلیزی. این پیازها از لابیاها و پشت آن امتداد یافته و از مجرای ادرار، کانال واژن و به سمت مقعد عبور می کنند.

پیازها و crura حاوی بافت نعوظ هستند که در هنگام تحریک جنسی با خون متورم می شوند. آن ها با تورم در دو طرف کانال واژن، رطوبت واژن را افزایش می دهند و در عین حال تحریک و احساس جنسی را افزایش می دهند. این انبساط بافت کلیتورال همچنین می تواند باعث وارد شدن فشار به قسمت قدامی کانال واژن شود.

 

تحریک کليتوریس

تحریک کلیتوریس در هر فردی متفاوت است و هر فردی دارای مناطق تحریک پذیری جنسی و تمایلات متفاوتی است. ما نمی توانیم به اندازه کافی بر این موضوع تاکید کنیم! هیچ “یکی از بهترین راه” برای تحریک کلیتوریس وجود ندارد بلكه شما باید کمی آزمایش کنید.

همانطور که گفته شد، در اینجا چند نکته برای کمک به شما و شریک زندگیتان وجود دارد.

  1. خلق و خوی خود را تنظیم کنید: در جایی باشید که در آن احساس راحتی کنید.
  2. اگر با شریک زندگی خود هستید، ایجاد روحیه می تواند شامل بوسیدن، معاشقه و کاوش در بدن یکدیگر باشد.
  3. اگر به صورت فردی خودارضایی می كنید، با خیال راحت با سایر مناطق اروژن بدن خود (مانند نوک سینه ها و…) راحت باشید.
  4. میتوانید كليتوريس را با روش های مختلف تحریک كنید مثلا از شریک خود بخواهید آن را با انگشتان یا زبان لمس كند.
  5. سعی كنید همه چیز را به آرامی شروع كنید و كم كم به سمت كليتوريس بروید. کلیتوریس فقط یک دکمه جادویی نیست، بنابراین فشار دادن آن (برای اکثر افراد) فوراً باعث ارگاسم نمی شود. (مطالعه بیشتر: ارگاسم در زنان چقدر طول می‌کشد)
  6. لاه کلیتورال را نیز درگیر کنید، به یاد داشته باشید که دارای حسگر های عصبی است و بدنه کلیتوریس قبل از اینکه داخل لگن شما دفن شود، پشت آن خمیده می شود.
  7. استفاده از روان کننده ها نیز می تواند به شما برای تحریک كمك كند.

همه نمی توانند اولین بار یا هر بار که رابطه جنسی یا خودارضایی دارند تحریک شوند یا حتی به ارگاسم برسند – و این اشکالی ندارد. تنها چیزی که واقعاً مهم است این است که از خودتان لذت ببرید.

 

اندازه کلیتوريس

قسمت خارجی کلیتوریس، کلیتوریس گلانس و همچنین کلاهک کلیتوریس، می تواند از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت باشد. قرار گرفتن در معرض آندروژن ها می تواند باعث بزرگ شدن کليتوريس در هر مرحله از زندگی، از جمله در دوران رشد در رحم، در دوران کودکی و در دوران بزرگسالی شود. زمانی که اندازه کلیتوريس به اندازه ای بزرگ باشد که غیرطبیعی در نظر گرفته شود، به این حالت کلیتورالومگالی می گویند.

آلت تناسلی و کلیتوریس از نظر ساختار به یکدیگر مرتبط هستند. در واقع، آن ها از یک بافت رشدی مشترك منشا می گیرند. در هفته هشتم رشد جنین، کروموزوم Y روی DNA مردانه تمایز بافت تناسلی را فعال می کند تا به جای کلیتوریس به آلت تناسلی تبدیل شود. بسیاری از قسمت های کلیتوریس شبیه به آلت تناسلی هستند، اما از نظر شکل و اندازه متفاوت هستند و در مکان های مختلفی قرار دارند. مقاله آلت تناسلی زن و آنچه باید بدانید را مطالعه کنید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید.

 

نقش کلیتوریس در لذت جنسی چیست ؟

بر خلاف آلت تناسلی، کلیتوریس نقش مستقیمی در تولید مثل ندارد. عملکرد اصلی آن برانگیختگی و لذت جنسی در حین رابطه جنسی است. هنوز بحث هایی در مورد نقش آناتومی کلیتورال در عملکرد جنسی و ارگاسم وجود دارد. مسیرهای خاصی برای تأثیر کلیتوریس بر انگیختگی و ارگاسم کاملاً مشخص نیست.

در برخی افراد، کلیتوریس در طول فعالیت جنسی کمی بزرگ می شود. وقتی این اتفاق می افتد، حتی حساس تر می شود. تحریک کلیتوریس همچنین ممکن است مستقیماً بر جریان خون به سایر اندام های تناسلی از جمله دیواره های واژن تأثیر بگذارد. بسیاری از مردم برای رسیدن به ارگاسم یا افزایش آن نیاز به تحریک کلیتوریس دارند. کليتوريس در تولید مثل نقشی ندارد، اما نقش کلیدی در لذت جنسی دارد.

شرایط موثر بر کلیتوریس

مانند بسیاری از اندام ها، شرایط سلامتی وجود دارد که می تواند بر کلیتوریس تأثیر بگذارد. برخی از آن ها بسیار خفیف هستند و به راحتی قابل درمان هستند. دیگران جدی تر هستند.

برخی از رایج ترین علائم عبارتند از:

  • درد ناشی از تحریک جنسی.
  • خارش ناشی از صابون ها، پاک کننده ها یا لوسیون ها.
  • درد ناشی از آسیب یا عفونت.
  • درد یا خارش ناشی از سرطان فرج.
  • درد ناشی از گرفتگی طولانی مدت.

اکثر بیماری هایی که بر کلیتوریس تأثیر می گذارند، از جمله عفونت های قارچی یا بیماری های مقاربتی، قابل درمان هستند. بسته به علت، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک ها یا کرم هایی را برای تسکین سوزش پیشنهاد کند. چند شرایط وجود دارد که می تواند به طور مستقیم بر ساختار یا سلامت کلیتوريس نیز تأثیر بگذارد:

کلیتورومگالی: این نام برای کليتوریس بزرگتر از حد معمول است. ممکن است نیازی به درمان در نوزادان نباشد. با این حال، هنگامی که در دوران کودکی ایجاد می شود، اغلب به دلیل نوروفیبروماتوز است، اختلالی که در آن تومورها بر روی بافت های عصبی تشکیل می شوند. در صورت نیاز می توان آن را با جراحی درمان کرد.

لیکن اسکلروزیس: لیکن اسکلروزوس عارضه ای است که با تکه هایی از پوست سفید و نازک مشخص می شود. در موارد نادر می تواند باعث ایجاد زخم در اندام تناسلی شود. در موارد شدید، بافت اسکار ممکن است بر عملکرد کلیتوریس تأثیر بگذارد.

چسبندگی کلیتورال: این عارضه زمانی اتفاق می افتند که كلاهك کلیتورال به گلدان می چسبد و دیگر نمی تواند به طور کامل جمع شود. به نظر می رسد که دلیل این اتفاق متفاوت است و به طور کامل درک نشده است.

به نظر می رسد عوامل خطر شامل آسیب اندام تناسلی، عفونت های قارچی، عفونت های دستگاه ادراری، لیکن اسکلروزوس و عدم تعادل هورمونی باشد. این چسبندگی ها می تواند خفیف تا شدید باشد و ممکن است منجر به درد کلیتورال شود. جراحی کم تهاجمی ممکن است یک گزینه درمانی باشد.

سرطان متاستاتیک (به معنی سرطانی است كه در كل بدن پخش می شود): اگرچه نادر است، اما سرطانی که از محل دیگری پخش می شود، می تواند باعث ایجاد ضایعات در کلیتوریس شود. دانشمندان در موارد سرطان سینه، سرطان دهانه رحم و سرطان آندومتر، چنین گسترشی را به کلیتوریس گزارش کرده اند.

 

سوالات متداول کلیتوریس

کلیتوریس کجاست؟

کلیتوریس دارای دو بخش داخلی و خارجی است که در قسمت آلت تناسلی زنان وجود دارد. قسمت داخلی کلیتوریس قابل مشاهده نیست اما قسمت خارجی آن که به اندازه یک نخود است، در بالای مجرای ادرار قرار دارد.

نقش کلیتوریس در ارگاسم زنان چیست؟

بسیاری از زنان علاوه بر اینکه از رابطه جنسی همراه با دخول لذت می برند، همیشه از رابطه جنسی همراه با دخول، به ارگاسم نمی رسند و معمولاً برای رسیدن به ارگاسم، به تحریک مستقیم کلیتوریس یا کلاهک کلیتورال نیاز است.

 

4.2/5 - (18 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *