Search
Close this search box.

تربیت جنسی ویژه والدین و کودکان

تربیت جنسی ویژه والدین و کودکان

یکی از مسائل کلیدی در زمینه ی تربیت کودکان تربیت جنسی است که بر احساسات، افکار ، رفتار ها و به طور کلی شخصیت انسان تاثیر می گذارد. با این وجود در کشور ما ، برنامه ی رسمی و مناسبی در این حوزه وجود نداشته و اغلب افراد اطلاعات جنسی خود را از منابعی نامناسب به دست می آورند . باید توجه داشت که اطلاعات غیرواقعی، ناکافی و دیرهنگام مفید نخواهد بود . اگر والدین بتوانند به گونه‌ ای مناسب به سوالات و کنجکاوی های جنسی فرزندان خود پاسخ بدهند ، از پنهان کاری ، انحراف فکری و سرکوب جنسی آن ها که پیامدهای بسیار بدی را به همراه خواهد داشت ، جلوگیری می شود. اگر موانعی مانند خجالت و عدم اطلاعات کافی موجب اجتناب شما از پرداختن به این مسئله ی مهم شده است ، تربیت جنسی ویژه والدین و کودکان متخصصین مرکز سلامت جنسی ژوا شما را در این امر یاری می رسانند . همچنین آموزش جنسی بزرگسالان و نیز کارگاه سکس تراپی در مرکز سلامت جنسی ژوآ برگزار می شود.

مسائل تربیت جنسی ویژه والدین و کودکان

خانواده ها در مواجهه با مسائل جنسی کودکان به سه گروه تقسیم می شوند:
۱ . ممنوعیت
بعضی پدر مادر ها با افتخار می گویند فرزندان خود را طوری بزرگ کردند که هیچ کندوکاوی در مسائل جنسی نداشته و به قول معروف ” چشم‌ وگوش‌ بسته ” هستند. این خانواده ها نسبت به گفت و گو درباره ی مسائل جنسی با کودکان متعصب بوده و معتقدند صحبت در اینباره باعث بیداری جنسی کودک و از بین رفتن حرمت های خانواده می‌ شود. صحبت نکردن والدین سبب می‌شود تا کودکان اطلاعات جنسی خود را از اشخاص دیگری کسب کنند و ممکن است این اطلاعات اشتباه و گمراه کننده باشند .
۲ . بی‌ توجهی و فرار
تعدادی از والدین با گفتن جملاتی مثل: بزرگ تر که شدی میفهمی ، از معلمت سوال کن یا جواب های بی ربط و نادرست از کنجکاوی های فرزندان خود فرار می‌ کنند و مایلند با گذشت زمان و از راه‌ های دیگری مانند مدرسه به اینگونه پرسش‌ های کودکان پاسخ داده شود .
۳ . تعادل و آموزش صحیح
عده ی کمی از والدین تلاش می‌ کنند اطلاعات جنسی را با توجه به سطح شناختی کودک و با بیان مناسب به آن ها منتقل کنند .

اهداف آموزش جنسی کودکان

  •  اصلاح اطلاعات نادرست در اینباره
  • پیشگیری از سوء استفاده و آزار جنسی
  • پرورش هویت جنسی مطلوب و جلوگیری از انحرافات جنسی

بهترین سن برای شروع آموزش جنسی

برخی از والدین باور دارند که باید در سنین نزدیک به بلوغ فرزندانشان را از امور جنسی آگاه کنند اما تحقیقات نشان می دهند توجه به مسائل جنسی از کودکی شروع می‌ شود . مطالعات گسترده ی روان شناختی نشان می‌ دهند که تربیت جنسی از اوایل کودکی واجب است . موضوعات جنسی برای نوجوانان در سنین بلوغ پیچیده نیست ولی عکس آن در کودکان باعث می‌ شود آموزش جنسی برای آن ها ضروری تر باشد . به یاد داشته باشیم که یادگیری کودک از همان روز تولد آغاز می شود ؛ ما می توانیم آموزش را از حدود سه سالگی که کلام در کودک شکل می گیرد شروع کنیم . آموزش هر دوره ویژگی خود را دارد و باید درک و فهم و ویژگی های عاطفی کودک در نظر گرفته شود تا موجب بیداری جنسی پیش از موعد کودک نشویم . قابل توجه است که اگر کودک با توانایی آشنایی با مسائل جنسی متولد شده پس قابلیت پذیرش اطلاعات درباره ی امور جنسی را نیز دارد پس لازم است این مسائل را به آن ها آموزش دهیم .

جلوگیری از بیداری جنسی زودرس

یک نکته ی بسیار مهم این است که نباید به پیشواز بیداری جنسی کودکان برویم این به معنای نگاه داشتن کودک در بی خبری نیست بلکه منظور این است که ما موجب این بیداری نشویم . یادمان باشد هر آنچه انجام می دهیم و نمی دهیم بر کودک تاثیر می گذارد .

4/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *