Search
Close this search box.

انحراف نمایشگری جنسی یا عورت نمایی چیست + درمان آن

انحراف نمایشگری جنسی یا عورت نمایی چیست + درمان آن

انحراف عورت نمایی یا انحراف نمایشگری جنسی نوعی پارافیلیا است. در این مقاله به بررسی جنسی عورت نمایی چیست و دلیل شکل گیری آن و نیز درمان اختلال نمایشگری جنسی خواهیم پرداخت.

انحراف عورت نمایی یا نمایشگری جنسی چیست؟

انحراف عورت نمایی شامل قرار دادن اندام تناسلی برای تحریک جنسی یا داشتن تمایل شدید برای مشاهده توسط افراد دیگر در طول فعالیت جنسی است. انحراف عورت نمایی شامل عمل بر روی امیال یا فانتزی های نمایشی یا مضطرب شدن یا ناتوانی در عملکرد به دلیل آن تمایلات و خیالات است.

روانشناسان زمانی انحراف نمایشگری جنسی را تشخیص می‌دهند که افراد به دلیل رفتارشان احساس ناراحتی زیادی می‌کنند یا توانایی عملکرد بهترشان را از دست می‌دهند.

افرادی كه این انحراف را دارند، ( معمولاً مرد ) اندام تناسلی خود را معمولاً در معرض غریبه های ناآگاه قرار می دهند و هنگام انجام این کار از نظر جنسی هیجان زده می شوند. آنها ممکن است از نیاز خود برای غافلگیری، شوکه کردن یا تحت تاثیر قرار دادن ناظر ناخواسته آگاه باشند. قربانی تقریباً همیشه یک زن یا یک کودک از هر دو جنس است. تقریباً هرگز به دنبال تماس واقعی جنسی نیست، بنابراین افرادی كه این انحراف را دارند به ندرت مرتکب تجاوز جنسی می شوند.

انحراف عورت نمایی معمولا در دوران نوجوانی شروع می شود.

حدود 30 درصد از مجرمان جنسی مردی که دستگیر می شوند، دارای انحراف نمایشگری جنسی میباشند. آنها تمایل دارند در رفتار خود پافشاری کنند. حدود 20 تا 50 درصد دوباره دستگیر می شوند. مطالعه سادیسم جنسی چیست و مشاوره جنسی و سکسولوژی نیز می تواند مفید باشد.

قرار گرفتن اندام تناسلی با افراد ناآشنا برای تحریک جنسی در بین زنان نادر است. زنان مکان های دیگری برای افشای خود دارند : لباس پوشیدن تحریک آمیز ( که به طور فزاینده ای به عنوان عادی پذیرفته می شود ) و حضور در رسانه های مختلف و مکان های سرگرمی. شرکت در این مکان ها به خودی خود یک اختلال سلامت روانی محسوب نمی شود.

شكل گیری و روند انحراف نمایشگری جنسی

مردان بزرگسال مبتلا به انحراف عورت نمایی اغلب میگویند كه برای اولین بار هنگام نوجوانی، قدری پس از زمانی كه تمایل بهنجار در زنان یا مردان به طور معمول پرورش می یابد، از تمایل جنسی به نمایش دادن اندام تناسلی خود به اشخاص نااگاه مطلع شدند. گرچه برای تشخیص این انحرافحداقل سن وجود ندارد، اما متمایز كردن رفتار های نمایشگری جنسی از كنجكاوی جنسی متناسب با سن در نوجوانان ممكن است دشوار باشد. در حالی كه به نظر میرسد تكانه های عورت نمایی در نوجوانی یا اوایل بزرگسالی نمایان میشود، ولی در مورد ادامه ی آن با گذشت زمان اطلاعات خیلی كمی وجود دارد.

بنا بر تعریف، انحراف عورت نمایی به یك یا تعداد بیشتری عوامل كمك كننده نیاز دارد، كه ممكن است با درمان یا بدون آن، با گذشت زمان تغییر كند : ناراحتی ذهنی ( مثل احساس گناه، شرم، ناكامی جنسی شدید و تنهایی )، همزمانی اختلال روانی، فزون خواهی جنسی و تكانشگری جنسی ؛ اختلال روانی اجتماعی ؛ و / یا گرایش به نشان دادنتمایل جنسی به وسیله ی نمایش دادن اندام تناسلی به اشخاص ناآگاه. بنابراین ؛ روند انحراف نمایشگری جنسی احتمالا با بالا رفتن سن تغییر میكند. مانند سایر ترجیحات جنسی، سن بالاتر ممكن است با كاهش ترجیحات و رفتار جنسی عورت نمایی ارتباط داشته باشد. تفاوت آن را میتوانید در تماشگری جنسی را ببنید.

درمان انحراف عورت نمایی

درمان انحراف عورت نمایی معمولاً پس از دستگیری افراد نمایشگاهی آغاز می شود. این درمان شامل روان درمانی، گروه های حمایتی و داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) است.

اگر SSRI ها بی اثر باشند، ممکن است از داروهایی استفاده شود که میل جنسی را تغییر داده و سطح تستوسترون را کاهش می دهد. این داروها شامل لوپرولید و مدروکسی پروژسترون استات است. افرادی كه برای درمتن مراجعه میكنند، باید رضایت آگاهانه خود را برای استفاده از این داروها اعلام کنند و پزشکان به طور دوره ای آزمایش خون برای نظارت بر اثرات دارو بر عملکرد کبد و همچنین آزمایشات دیگر ( از جمله آزمایش تراکم استخوان و آزمایش خون برای اندازه گیری سطح تستوسترون ) انجام می دهند.

منبع :

راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی

 

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *