Search
Close this search box.

ارتباط بیماری قلبی و اختلال نعوظ (ED)

ارتباط بیماری قلبی و اختلال نعوظ (ED)

در بررسی ارتباط بیماری قلبی و اختلال نعوظ می توان گفت ارتباط بسیار قوی بین اختلال نعوظ و بیماری قلبی وجود دارد. چندین مطالعه نشان داده است که اگر مردی مبتلا به اختلال نعوظ باشد، خطر ابتلا به بیماری قلبی در او بیشتر است. داشتن اختلال نعوظ ​​به اندازه سابقه سیگار کشیدن یا سابقه خانوادگی بیماری عروق کرونر، یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.

اختلال نعوظ چیست؟

اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی، ناتوانی در دستیابی و حفظ نعوظ مناسب برای مقاربت جنسی است. این وضعیت در هیچ سنی طبیعی تلقی نمی شود. انزال زودرس، ناباروری یا میل جنسی کم با اختلال نعوظ یکی نیستند، اگرچه ممکن است یک یا چند مورد از این شرایط با آن همراه باشد. اختلال نعوظ یک بیماری نسبتاً شایع ، تخمین زده می‌شود که اختلال نعوذ ( ED ) از هر 10 مرد 1 نفر را در مقطعی از زندگی‌شان تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و در مردان با افزایش سن بیشتر اتفاق می‌افتد .

توجه به این نکته ضروری است که ناتوانی گاه به گاه در نعوظ ( احتمالاً به دلیل خستگی ، استرس یا مصرف الکل ) غیر معمول نیست و اختلال نعوذ ( ED ) در نظر گرفته نمی شود . مقاله اختلالات جنسی چیست و انواع اختلال جنسی و درمان را بخوانید.

بیماری قلبی چیست ؟

بیماری قلبی به چندین بیماری مختلف اشاره دارد که بر قلب تأثیر می گذارد ، از جمله بیماری عروق کرونر ( CAD ) ، آریتمی قلبی ، نارسایی قلبی ، بیماری دریچه قلب ، بیماری پریکارد ، بیماری عضله قلب و بیماری مادرزادی قلبی .

شایع ترین نوع بیماری قلبی ، بيماري عروق كرونر ( CAD ) است . بيماري عروق كرونر ( CAD ) زمانی اتفاق می‌افتد که شریان‌های کرونر ( رگ‌های خونی که خون اکسیژن ‌دار را به قلب می‌آورند ) مسدود شده یا آسیب می‌بینند و نمی‌توانند خون کافی را به قلب برسانند . این وضعیت اغلب در نتیجه تجمع پلاک در شریان ها رخ می دهد و می تواند باعث درد شدید قفسه سینه یا حمله قلبی شود .

حدود سه چهارم مرگ ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های قلبی در کشورهایی با سطح اقتصادی پایین یا متوسط اتفاق می‌افتند . اغلب بیماری‌های قلبی عروقی قابل پیشگیری هستند و با توجه به عوامل خطری مانند مصرف دخانیات ، رژیم غذایی نامناسب ، چاقی و اضافه وزن ، بی‌تحرکی و مصرف الکل می‌توان میزان مرگ‌ ومیر ناشی از این بیماری‌ها را کاهش داد .

اختلال نعوظ و مشکلات قلبی چگونه با هم مرتبط هستند؟

در گذشته اعتقاد بر این بود که ایجاد پلاک در شریان‌ های بدن شما (آترواسکلروز) دلیلی بر این بود که اختلال نعوظ اغلب مقدم بر مشکلات قلبی است. ایده این بود که تجمع پلاک باعث کاهش جریان خون در آلت تناسلی می شود و نعوظ را دشوار می کند.

با این حال، کارشناسان اکنون بر این باورند که اختلال نعوظ قبل از مشکلات قلبی بیشتر به دلیل اختلال عملکرد پوشش داخلی رگ‌های خونی (اندوتلیوم) و عضلات صاف است. اختلال عملکرد اندوتلیال باعث خون رسانی ناکافی به قلب و اختلال در جریان خون به آلت تناسلی می شود و به ایجاد آترواسکلروز کمک می کند.

ارتباط بین اختلال نعوظ و مشکلات قلبی چقدر قوی است؟

اختلال نعوظ همیشه نشان دهنده یک مشکل زمینه ای قلبی نیست. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که مردان مبتلا به اختلال نعوظ که هیچ دلیل واضحی مانند تروما ندارند و هیچ علامتی از مشکلات قلبی ندارند، باید قبل از شروع هر درمانی از نظر بیماری قلبی غربالگری شوند.

در

ارتباط بین اختلال نعوظ و بیماری قلبی با از آنجایی که نعوظ به جریان خون سالم در آلت تناسلی نیاز دارد ، زمانی که سیستم گردش خون بدن به خطر بیفتد ، ممکن است مرد دچار اختلال نعوذ ( ED ) شود . بیماری قلبی نیز به دلیل مشکلات گردش خون ایجاد می شود ، بنابراین اختلال نعوذ ( ED ) می تواند نشانه اولیه بیماری قلبی فعلی یا آینده باشد . از آنجایی که اختلال نعوذ ( ED ) می تواند نشانگر اولیه بيماري عروقي كرونر باشد ، مردان مبتلا به اختلال نعوذ ( ED ) ممکن است از غربالگری برای بيماري عروقي كرونر سود ببرند . با این حال ، همه موارد اختلال نعوذ ( ED ) حاکی از مشکلات قلبی در آینده نیست ، زیرا اختلال نعوذ ( ED ) همچنین می تواند در اثر ضربه به آلت تناسلی یا عوامل روانی یا رابطه ای ایجاد شود .

از نظر تاریخی ، کارشناسان علت همزیستی اختلال نعوذ ( ED ) و بیماری قلبی را به تجمع پلاک در شریان ها نسبت می دهند . اکنون ، محققان پزشکی دریافته‌ اند که این دو بیماری به احتمال زیاد با اختلال عملکرد اندوتلیال مرتبط هستند ، وضعیتی که در آن پوشش داخلی رگ‌های خونی ( اندوتلیوم ) منقبض می‌شود و نمی‌تواند به درستی گشاد شود تا جریان خون آسان شود . پریاپیسم چیست و درمان اختلال نعوظ دائم و طولانی را میتوانید بخوانید.

عوامل خطر چیست؟

اختلال نعوظ و بیماری قلبی علاوه بر اشتراک در روند بیماری مشترک، عوامل خطر زیادی را نیز به اشتراک می گذارند، از جمله:

1- دیابت: مردانی که دیابت دارند در معرض خطر بالای اختلال نعوظ و بیماری قلبی هستند.

2- مصرف تنباکو: سیگار خطر ابتلا به بیماری های عروقی را افزایش می دهد و می تواند باعث اختلال نعوظ شود.

3- مصرف الکل: نوشیدن بیش از حد الکل می تواند باعث بیماری قلبی شود و ممکن است در سایر علل بیماری قلبی مانند فشار خون بالا یا کلسترول غیرطبیعی نقش داشته باشد. الکل همچنین نعوظ را مختل می کند.

4- فشار خون بالا: با گذشت زمان، فشار خون بالا به پوشش شریان های شما آسیب می رساند و روند بیماری عروقی را تسریع می کند. برخی از داروهای فشار خون بالا، مانند دیورتیک های تیازیدی نیز می توانند بر عملکرد جنسی تأثیر بگذارند.

5- کلسترول بالا: سطح بالای لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول “بد” می تواند منجر به تصلب شرایین شود.

6- سن: با بالا رفتن سن، نعوظ ممکن است مدت بیشتری طول بکشد و ممکن است آنقدر محکم نباشد. هر چه جوانتر باشید، احتمال اینکه اختلال نعوظ نشانه خطر بیماری قلبی باشد، بیشتر می شود. مردان کمتر از 50 سال به ویژه در معرض خطر بالایی هستند.

7- چاقی: وزن اضافی به طور معمول سایر عوامل خطر بیماری قلبی را بدتر می کند.

8- تستوسترون پایین: مردانی که تستوسترون پایینی دارند، نسبت به مردانی که سطح تستوسترون طبیعی دارند، نسبت به مردانی که سطح تستوسترون نرمال دارند، دارای میزان بیشتری از اختلال نعوظ و بیماری های قلبی عروقی هستند.

گزینه های درمانی برای اختلال نعوظ ناشی از بیماری قلبی چیست؟

اگر پزشک شما فکر می کند که ممکن است در معرض خطر بیماری قلبی باشید، تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. هر تغییری در شیوه زندگی که سلامت قلب را بهبود می بخشد، سلامت آلت تناسلی را نیز بهبود می بخشد. فعالیت بدنی خود را افزایش دهید، وزن سالم خود را حفظ کنید، سیگار را ترک کنید و الکل را فقط در حد اعتدال بنوشید، یا اصلاً مصرف نکنید. علائم و نشانه های جدی تر بیماری قلبی می تواند منجر به آزمایشات یا درمان بیشتر شود.

اگر هم اختلال نعوظ و هم بیماری قلبی دارید، در مورد گزینه های درمانی با پزشک خود صحبت کنید. اگر از داروهای خاص قلب، به ویژه نیترات ها استفاده می کنید، استفاده از بسیاری از داروهای مورد استفاده برای درمان اختلال نعوظ بی خطر نیست. با نعوظ صبحگاهی آشنا شوید.

اختلال نعوظ چقدر مشکل جدی است؟

تخمین زده می شود که اختلال نعوظ حدود 1 نفر از هر 10 مرد بالغ را به طور طولانی مدت تحت تاثیر قرار می دهد. مشکل بسیار رایج تری که اغلب مردان را در برخی مواقع تحت تاثیر قرار می دهد، عدم موفقیت گاه به گاه در رسیدن به نعوظ است. شکست گاه به گاه ممکن است به دلایل مختلفی مانند نوشیدن الکل زیاد یا خستگی مفرط رخ دهد.

عدم دستیابی به نعوظ در کمتر از 20 درصد موارد غیرعادی نیست و به ندرت به درمان نیاز است. شکست بیش از 50 درصد مواقع معمولاً به این معنی است که یک مشکل روانی یا جسمی (یا ترکیبی از هر دو) وجود دارد که نیاز به درمان دارد.

آیا اختلال نعوظ بخشی طبیعی از پیری است؟

لازم نیست اختلال نعوظ بخشی از افزایش سن باشد. در حالی که این درست است که مردان مسن ممکن است برای رسیدن به نعوظ به تحریک بیشتری (مانند نوازش و لمس کردن) نیاز داشته باشند، هنوز هم باید بتوانند نعوظ داشته باشند و از رابطه جنسی لذت ببرند.

بیماری هایی که معمولا باعث اختلال نعوظ می شوند عبارتند از:

1- بیماری های عروقی: بیماری های عروقی بیماری هایی هستند که بر رگ های خونی تأثیر می گذارند. این بیماری ها عبارتند از تصلب شرایین (سخت شدن رگ ها)، فشار خون بالا (فشار خون بالا) و کلسترول بالا. این بیماری ها که 70 درصد از علل مرتبط با جسمی اختلال نعوظ را تشکیل می دهند، جریان خون را به قلب، مغز و آلت تناسلی محدود می کنند. آترواسکلروز به تنهایی 50 تا 60 درصد موارد اختلال نعوظ را در مردان بالای 60 سال تشکیل می دهد.

2- دیابت: دیابت می تواند باعث آسیب عصبی و شریان شود که می تواند نعوظ را دشوار کند. بین 35 تا 50 درصد از مردان مبتلا به دیابت اختلال نعوظ را تجربه می کنند.

3- بیماری کلیوی: بیماری کلیوی می تواند باعث تغییرات شیمیایی شود که بر هورمون ها، گردش خون، عملکرد اعصاب و سطح انرژی تأثیر می گذارد. این تغییرات می تواند میل جنسی (میل جنسی) یا توانایی جنسی را کاهش دهد. داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری کلیوی نیز ممکن است باعث اختلال نعوظ شود.

4- بیماری های عصبی (اعصاب و مغز): سیستم عصبی نقش مهمی در دستیابی و حفظ نعوظ دارد. برای مردان مبتلا به بیماری هایی مانند سکته مغزی، MS، بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و آسیب نخاعی، تجربه اختلال نعوظ رایج است. این به دلیل وقفه در انتقال تکانه های عصبی بین مغز و آلت تناسلی است.

5- سرطان پروستات: سرطان پروستات به خودی خود باعث اختلال نعوظ نمی شود، اما درمان سرطان پروستات می تواند منجر به مشکلات نعوظ شود.

چگونه یک فرد می تواند از بیماری قلبی و اختلال نعوذ ( ED ) جلوگیری کند

خوشبختانه ، کارهایی وجود دارد که فرد می تواند برای کاهش خطر ابتلا به اختلال نعوذ ( ED ) و بیماری قلبی انجام دهد . از آنجایی که بسیاری از عوامل خطر برای هر دو بیماری مربوط به رفتارهایی است که فرد روی آنها کنترل دارد ، تغییرات سبک زندگی می تواند تا حد زیادی به پیشگیری یا کاهش شدت آنها کمک کند . به عنوان مثال ، ترک سیگار ، کاهش وزن ، ورزش بیشتر و خوردن یک رژیم غذایی سالم که بر میوه ها ، سبزیجات ، آجیل ، غلات کامل ، لوبیا و ماهی تاکید دارد ، همگی مفید خواهند بود . افرادی که اختلال نعوذ ( ED ) را تجربه می کنند ممکن است در نظر داشته باشند که با پزشك مجرب صحبت کنند تا علت زمینه ای را تعیین کنند و اگر به نظر می رسد اختلال نعوذ ( ED ) ناشی از عوامل عروقی است ، از نظر بیماری قلبی غربالگری شوند .

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *