Search
Close this search box.

اختلال کم کاری میل جنسی چیست؟

اختلال کم کاری میل جنسی چیست ؟

اختلال کم کاری میل جنسی (hypo-active sexual desire disorder) یک اختلال عملکرد جنسی است که باعث می شود فرد علاقه و تمایل خود را به رابطه جنسی و فعالیت های جنسی از دست بدهد. عدم علاقه به رابطه جنسی و فعالیت های جنسی باید برای مدت طولانی ادامه یابد تا به عنوان اختلال تشخیص داده شود.

در حالی که این وضعیت می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد، بیشتر زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. یک فرد مبتلا به این اختلال، معمولاً به تحریکات جنسی پاسخ نمی دهد یا خیالات یا افکار جنسی ندارد. اختلال کم کاری میل جنسی بسیار بیشتر از آن چیزی است که مردم می دانند. این یکی از شایع ترین شرایطی است که امروزه زنان را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

علائم اختلال کم کاری میل جنسی چیست؟

علائم اختلال کم کاری میل جنسی چیزی است که آن را از تجربه ساده میل جنسی کم متمایز می کند. اگر مشکوک هستید که شما یا شریک جنسیان این عارضه را دارید، این علائمی است که باید مراقب آنها باشید:

  • از دست دادن علاقه به رابطه جنسی و فعالیت های جنسی.
  • عدم پاسخگویی به تحریکات جنسی، بصری یا فیزیکی.
  • احساس ناراحتی قابل توجهی در مورد از دست دادن علاقه خود به فعالیت جنسی.
  • عدم تجربه میل خود به خود.

برعکس اختلال کم کاری میل جنسی ، نیمفومانیا یا اعتیاد به سکس نام دارد که دو مقاله نیمفومانیا چیست ؟ علائم و درمان نیمفومانیاک و اعتیاد به سکس چیست و نشانه ها و درمان اعتیاد جنسی به طور مفصل به آن پرداخته اند که در صورت تمایل میتوانید آن ها را مطالعه کنید.

 

تشخیص اختلال کم کاری میل جنسی چگونه انجام میشود ؟

برای تشخیص این اختلال، سایر اشکال اختلال میل جنسی باید رد شوند. هر گونه دارو یا شرایط پزشکی که می تواند عامل کاهش علاقه شما به رابطه جنسی باشد نیز باید رد شود. برای تشخیص، علائم اختلال کم کاری میل جنسی باید به مدت 6 ماه وجود داشته باشد و ادامه داشته باشد. علائم همچنین باید آنقدر شدید باشد که باعث ناراحتی شود. در مورد سایر اختلالات جنسی در مقاله های اختلالات جنسی مردان و درمان مشکلات جنسی در مردان و درمان اختلالات جنسی زنان و انواع اختلال عملکرد جنسی میتوانید اطلاعات بیشتری کسب کنید.

این اختلال گاهی اوقات با داشتن میل جنسی کم اشتباه گرفته می شود، اما اینها دو چیز متفاوت هستند. صرفاً کاهش میل جنسی به این معنی نیست که شما اختلال دارید. هنگام تلاش برای تشخیص این اختلال، روانشناس ممکن است یک سری سوالات از شما بپرسد. برخی از این سؤالات عبارتند از:

  • آیا میل جنسی شما در گذشته رضایت بخش بوده است؟
  • آیا می خواهید سطح میل جنسی خود را افزایش دهید؟
  • آیا عدم علاقه جنسی شما را آزار می دهد؟
  • آیا کاهش علاقه و میل جنسی را تجربه می کنید؟

اگر میل جنسی پایینی داشته اید اما به این سؤالات پاسخ «نه» داده اید، به احتمال زیاد اختلال کم کاری میل جنسی ندارید.

شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) ابزار دیگری است که برای تشخیص اختلال کم کاری میل جنسی استفاده می شود. این یک پرسشنامه 19 نقطه ای در مورد زندگی جنسی یک فرد است. هرچه امتیاز شما بالاتر باشد، عملکرد جنسی شما معمولاً بهتر است.

 

شیوع اختلال کم کاری میل جنسی چیست

اختلال کم کاری میل جنسی یک بیماری شایع اما اغلب تشخیص داده نشده است. در ابتدا، مطالعات اپیدمیولوژیک که شیوع میل کم را در زنان بررسی می کرد، آزار و ناراحتی مرتبط را که یکی از علائم اصلی این اختلال است، در نظر نمی گرفت. با این حال، آن ها معیارهای کیفیت زندگی پایین تری (مانند رضایت جسمی و عاطفی از شرکای جنسی و شادی عمومی) را در زنان با میل پایین در مقایسه با زنان بدون مشکل جنسی مرتبط کردند.

در مطالعات بعدی که میل جنسی کم همراه با پریشانی را در گروه های بزرگی از زنان یائسه و یائسه در جمعیت عمومی مورد بررسی قرار دادند، شیوع کلی این اختلال از حدود 8٪ تا 19٪ متغیر بود. این مطالعات همچنین ارتباطی بین ناراحت کننده میل جنسی پایین و کیفیت پایین زندگی مرتبط با سلامت و همچنین عوامل روانی-اجتماعی مانند نارضایتی از زندگی جنسی، شریک زندگی یا ازدواج و حالات عاطفی منفی، از جمله ناامیدی، ناامیدی، خشم، ضعف خود را نشان دادند. عزت، و از دست دادن زنانگی.

هنگامی که زیرگروه ها بیشتر مشخص شدند، زنان با همسر یا شریک فعلی نسبت به زنان غیر شریک بیشتر احتمال دارد که پریشانی همزمان با میل جنسی پایین را تجربه کنند. علاوه بر این، سلامت ضعیف، بیماری تیروئید و بی اختیاری ادرار با افزایش احتمال میل جنسی کم ناراحت کننده همراه بود. همچنین ارتباط مشخصی بین افسردگی و اضطراب و میل جنسی کم ناراحت کننده وجود داشت.

جالب توجه است، اگرچه شیوع میل جنسی پایین با افزایش سن افزایش می یابد و در زنان یائسه طبیعی بیشتر بود، اما با افزایش سن، شیوع پریشانی مرتبط کاهش می یابد. به طور مشابه، در یک مطالعه بر روی زنان 20 تا 70 ساله آمریکایی و اروپایی، وقوع میل کم با افزایش سن افزایش می یابد و ناراحتی در مورد میل کم کاهش می یابد، که منجر به شیوع نسبتاً ثابت میل جنسی کم آزاردهنده با افزایش سن می شود (12 تا 19 درصد). در ایالات متحده و 6٪ – 13٪ در اروپا).

 

 علل اختلال کم کاری میل جنسی چیست

هیچ کس به طور کامل نمی داند که دقیقاً چه چیزی مسئول این اختلال است. میل جنسی پیچیده است، و در طول زندگی، میل شما به رابطه جنسی فروکش می کند. با این حال، برخی از متداول ترین مقصرانی که در طول سال ها شناسایی شده اند عبارتند از:

  • یائسگی

یائسگی باعث نوسان در هورمون های تناسلی شما می شود. این هورمون ها مسئول میل جنسی شما هستند و زمانی که از بین بروند، میل جنسی شما کاهش می یابد.

  • استرس

استرس بر تمام زمینه های زندگی شما از جمله میل جنسی شما تأثیر منفی می گذارد.

  • اضطراب

افراد مبتلا به اضطراب یا اختلالات اضطرابی گاهی اوقات اختلالات جنسی مانند اختلال کم کاری میل جنسی را تجربه می کنند.

  • سوء استفاده جنسی

افرادی که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند تمایل دارند با فعالیت جنسی دست و پنجه نرم کنند و در برخی موارد دچار اختلالات جنسی می شوند.

  • عدم تعادل هورمونی

زمانی که هورمون های شما نامتعادل هستند، ممکن است میل جنسی کم را تجربه کنید.

  • برخی داروها

داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد روان پریشی و برخی از داروهای ضد بارداری خوراکی می توانند باعث ایجاد اختلال کم کاری میل جنسی شوند.

  • سایر شرایط پزشکی زمینه ای

شرایطی مانند دیابت، افسردگی و بیماری قلبی می تواند باعث ایجاد اختلال کم کاری میل جنسی شود.

 

علت های فیزیکی و روانشناختی اختلال کم کاری میل جنسی

علل فیزیکی این اختلال می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آرتروز
  • بیماری عروق کرونر
  • دیابت
  • کاهش سطح استروژن یا تستوسترون
  • تغییرات هورمونی در طول یا بعد از بارداری
  • خستگی یا خستگی ناشی از برنامه طاقت فرسا کاری، خانوادگی یا مدرسه
  • مصرف داروهای خاصی که بر میل جنسی تأثیر می گذارد

 

علل روانشناختی این اختلال عبارتند از:

  • سابقه اضطراب، افسردگی، یا اعتماد به نفس پایین
  • سابقه سوء استفاده جنسی
  • مشکلات اعتماد با یک شریک جنسی

 

درمان اختلال کم کاری میل جنسی چیست؟

این اختلال می تواند یک وضعیت خسته کننده و ناراحت کننده باشد. خبر خوب این است که می توان آن را درمان کرد. ترکیبی از دارو و روان درمانی اغلب برای درمان این بیماری توصیه می شود.

برای یافتن بهترین درمان برای شما، پزشک شما باید شرایط منحصر به فرد و شدت بیماری شما را بررسی کند. پزشک شما هر عاملی را که ممکن است باعث اختلال شما شود را بررسی کرده و به دنبال رفع آن خواهد بود. هیچ درمان واحدی برای اختلال کم کاری میل جنسی وجود ندارد. این به این دلیل است که معمولاً توسط ترکیبی از شرایط روانی، اجتماعی و بیولوژیکی ایجاد می شود.

 

روش های درمانی

امروزه چندین دارو برای درمان این اختلال تجویز می شود. برخی از رایج ترین عبارتند از:

  • فلیبانسرین:

در سال 2015، سازمان دارو و غذا را که به عنوان فلیبانسرین نیز شناخته می شود، به طور خاص برای درمان اختلال میل جنسی کم فعال تایید کرد.

  • بوسپیرون:

این دارویی است که برای درمان اختلالات اضطرابی فرموله شده است. همچنین برای درمان اختلال کم کاری میل جنسی بدون برچسب تجویز شده است.

  • بوپروپیون:

بوپروپیون یک داروی ضد افسردگی است که می تواند برای درمان اختلال کم کاری میل جنسی نیز استفاده شود.

  • تستوسترون:

تستوسترون گاهی برای زنان یائسه و یائسه نیز تجویز می شود. تستوسترون با متعادل کردن هورمون های تولید مثلی در بدن شما کار می کند که معمولاً میل جنسی شما را کنترل می کند.

  • روان درمانی:

هدف روان درمانی درمان علت اصلی کاهش میل جنسی شما است. سکستراپی رایج ترین شکل روان درمانی است که برای درمان این اختلال استفاده می شود.(مطالعه بیشتر: سکس تراپی چیست و سکس تراپیست کیست)

 

چگونه با اختلال کم کاری میل جنسی کنار بیاییم؟

اگر مشکوک به اختلال کم کاری میل جنسی هستید، اولین قدم صحبت روان شناس سلامت جنسی است. او ترکیبی از دارو و روان درمانی را به عنوان درمان توصیه می کند. همچنین می توانید برخی از استراتژی های مقابله ای را برای کمک به سرعت بخشیدن به بهبودی خود تمرین کنید:

  1. عوامل استرس زا را از زندگی خود حذف کنید. استرس نه تنها می تواند علائم این اختلال را ایجاد کند، بلکه باعث تشدید آن می شود. هیچ درمانی نمی تواند به شما در مقابله با استرس کمک کند، اما می توانید با خواب کافی، ورزش منظم و تغذیه مناسب سطح استرس خود را کاهش دهید.
  2. با یک دوست یا شریک شریک زندگیتان صحبت کنید. صحبت کردن با افرادی که مایل به گوش دادن و درک آنچه شما از سر می گذرانند می تواند مفید باشد.
  3. تمایلات جنسی خود را کشف کنید.
  4. عادت های بد مانند سیگار کشیدن و الکل را کنار بگذارید. داشتن یک زندگی سالم تر باعث می شود احساس بهتری داشته باشید.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *