Search
Close this search box.

مشاوره جنسی توسط متخصص سکسولوژی

مشاوره جنسی و سکسولوژی

مرکز تخصصی سلامت جنسی ژوا آماده ارائه خدمات مشاوره جنسی ذیل است:

آموزش جنسی بزرگسالان ، درمان مشکلات جنسی، درمان اختلالات جنسی مردان و زنان، درمان کودکان آسیب دیده جنسی، مشاوره جنسی اقلیت های جنسی (دگرباشان، معلولین و افراد دارای بیماری های خاص)، مشاوره جنسی سالمندان، مشاوره جنسی ناشنوایان

تاریخچه سکسولوژی

اگرچه واژه سکسولوژی Sexology تا اوایل قرن بیستم مورد استفاده رایج قرار نگرفت، مطالعه آن به دوران باستان برمیگردد. به گفته سیگوش، اصطلاح سکسولوژی برای اولین بار در کتابی با عنوان سکسولوژی به عنوان فلسفه زندگی نوشته الیزابت ویلارد، در سال 1867 ظاهر شد. در ادبیات آلمانی، اصطلاح مشابه sexwissenschaft توسط ایوان بلوخ در کتاب معروف زندگی جنسی در زمان ما، که به طور رسمی در سال 1907 منتشر شد، رایج شد، اما در واقع در پاییز 1906 در بازار عرضه شد. با این حال، زیگموند فروید قبلاً در سال 1898 در مقاله‌ای راجع به اهمیت رویدادهای جنسی برای ایجاد روان رنجوری از همین اصطلاح استفاده کرد، اما بدون کسب هیچ گونه شناخت عمومی. کارل وانسلو (نویسنده) در سال 1904 و سکسولوگ مگنوس هیرشفلد در سال 1906 نیز چنین کردند. sexwissenschaft در ابتدا به علم جنسی ترجمه شد، اما به سرعت به “سکسولوژی” تبدیل گشت.  توسعه بعدی مشاوره زناشویی یا مشاوره جنسی پس از سال 1970 و ارجاع نویسندگان بعدی به متن بلوخ بر اهمیت کتاب او تأکید میکند. یکی از نقاط عطف سکسولوژي، مجله علوم جنسی است که در ژانویه 1908 تأسیس شد. مجله پزشکی جنسی آلمان که انتشار آن در آوریل 1972 آغاز شد و مجله پزشکی جنسی بریتانیا که یک سال بعد راه اندازی شد، اولین نشریات دوره ای بودند که به معنای واقعی کلمه به این رشته جدید اختصاص یافتند و چندین تک نگاری و کتاب که عنوانشان دارای اصطلاح پزشکی جنسی بود، در نیمه دوم دهه 1970 منتشر شد.

سکسولوژی در ایران

گرچه در ایران برنامه ریزی رسمی و مدونی در این زمینه وجود ندارد اما تلاش­ های متخصصین علاقه مند و احساس نیاز و پذیرش بیش از پیش این علم توسط جامعه، پیشرفت های قابل توجهی به همراه داشته است و بعنوان سکس تراپیست در ایران فعالیت میکنند.

مراحل درمان در سکسولوژي

  1. ارزیابی اولیه و تشخیص
  2. طرح ریزی درمان (بر اساس سبب شناسی و اهداف مراجع)، اجرا و ارزیابی تاثیر آن
  3. پیگیری بعد از درمان

اهمیت مشاوره جنسی در روابط زناشویی

رضایت جنسی یک متغیر بسیار اساسی در استحکام و تداوم زندگی زناشویی است. حتی برخی محققین معتقدند علت اصلی اکثر اختلافات زناشویی، عدم رضایت جنسی زوجین است. لذا کمک گرفتن از یک متخصص سلامت جنسی، میتواند از فروپاشی زندگی زناشویی و پیامد های حاصل از آن جلوگیری کند.

جهت دریافت خدمات مشاوره جنسی و شرکت در کارگاه های تخصصی با مرکز سلامت جنسی ژوا تماس بگیرید.

منابع:

lifespringcounseling.net

Sexology ESSM, 2016

سوالات متداول مشاوره جنسی توسط متخصص سکسولوژی

در اولین جلسه، شما و درمانگرتان طبق برنامه در مطب (یا پلتفرم آنلاین) ملاقات خواهید کرد و درمانگر سؤالاتی در رابطه با دلایل شما برای مشاوره می پرسد. درمانگران جنسی ، مانند بسیاری از درمانگران، رویکردی کل نگر برای مشاوره دارند. این بدان معناست که آن ها سوالاتی در رابطه با عوامل بیولوژیکی، روانی و اجتماعی-فرهنگی که ممکن است بر موقعیت خاص شما تأثیر بگذارد، میپرسند.

خیر. هیچ ارائه دهنده خدمات بهداشت روانی ای معاینه جسمی انجام نمی دهد.

هیچ لمس فیزیکی در درمان شما دخیل نخواهد بود. لمس فیزیکی و جنسی برای ارائه دهندگان خدمات بهداشت روان نقض قانون محسوب می شود.

پاسخ به این سوال از قبل مشخص نیست. یک درمانگر ابتدا باید با شما ملاقات کند تا شما را ارزیابی کرده و وضعیت خاص شما را بهتر درک کند. هیچ رویکردی برای همه مناسب نیست. ممکن است آنچه موجب نگرانی یک فرد در مورد سلامت جنسی اش میشود، برای یک شخص دیگر نمایان نشود. قبل از تعیین رویکردهایی که در موقعیت خاص شما مفیدترند، باید اطلاعات لازم جمع آوری شود. شما و درمانگرتان یک برنامه درمانی شامل اهدافی که مایلید روی آن ها کار شود، ایجاد میکنید.

یک جلسه سکستراپی بسیار شبیه هر جلسه مشاوره دیگری است. بعد از ارزیابی و ایجاد طرح درمانی، ممکن است درمانگر اطلاعات آموزشی مرتبط با وضعیت خاص شما را ارائه دهد. او ممکن است از شما بخواهد که با متخصص دیگری نیز ملاقات کنید تا روند درمان تسهیل شود. درمانگر جنسی شما ممکن است تکنیک ها و استراتژی های جدیدی برای کمک به شما معرفی کند و همه این ها تنها با صحبت کردن انجام میشود.

سکستراپی می تواند به طیف وسیعی از موضوعات کمک کند و فهرست آن برای گنجاندن در اینجا بسیار طولانی است. با این حال، برای ارائه چند مثال، سکستراپی میتواند به افراد کمک کند تا سوالات و نگرانی های مربوط به هویت جنسی ، نعوظ ، شرم جنسی ، مسائل جنسی در زمینه فرهنگ یا باورهای غلط جنسی و غیره را بررسی کنند. در عین حال، سکستراپی میتواند برای افرادی که میخواهند سلامت جنسیشان را افزایش دهند نیز مورد استفاده قرار گیرد. درمان فقط نباید به آنچه اشتباه پیش میرود بپردازد بلکه میتواند به بهبود عملکرد خوب هم کمک کند.

 

4.2/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *