Search
Close this search box.

درمان اختلالات جنسی زنان و انواع اختلال عملکرد جنسی

نکروفیلیا یا مرده خواهی چیست و انواع نکروفیلیا

اختلالات جنسی زنان میتواند مانع از احساس رضایت زن در حین رابطه جنسی شود. ممکن است بر توانایی وی  برای برانگیختگی، ارگاسم یا لذت بردن از رابطه جنسی بدون درد تاثیر بگذارد. علل آن میتواند جسمی یا روانی باشد.

اختلالات جنسی زنان

اختلال جنسی ممکن است برای یک فرد یا یک زوج اتفاق بیفتد. این اختلال به هر مشکلی اشاره دارد که از لذت در طول چرخه پاسخ جنسی جلوگیری کند. این چرخه شامل چهار مرحله است:

انگیزه یا میل

انگیختگی

ارگاسم

فرونشینی

انواع اختلال عملکرد جنسی زنان

اختلال عملکرد جنسی در زنان اختلالی است که میتواند اشکال و علل مختلفی داشته باشد. ممکن است قبل، حین یا حتی بعد از رابطه جنسی رخ دهد. شایع ترین اختلالات جنسی زنان عبارتند از:

آنورگاسمی : اختلال ارگاسم یا ناتوانی در ارگاسم

دیسپارونی : درد هنگام رابطه جنسی

اختلال میل جنسی کم‌فعال : کمبود میل جنسی

اختلال برانگیختگی جنسی : مشکل در برانگیختگی

 شیوع اختلال عملکرد جنسی زنان

اختلال عملکرد جنسی حدود 30 تا 40 درصد از زنان را تحت تاثیر قرار میدهد و رایج ترین آن فقدان میل است. مشکلات جنسی با افزایش سن زنان بیشتر میشود، اما میتواند زنان را در هر مرحله از زندگی تحت تاثیر قرار دهد. اختلال جنسی زنان ممکن است موقت یا مزمن (طولانی مدت) باشد.

علل اختلال عملکرد جنسی زنان

علل فیزیکی اختلالات جنسی زنان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

اختلالات جریان خون: برخی تحقیقات به اختلالات عروقی (رگ های خونی) اشاره میکنند. این اختلالات ممکن است از جریان خون به بخش‌هایی از دستگاه تناسلی زنان جلوگیری کند. واژن، کلیتوریس و لابیا برای تحریک جنسی نیاز به افزایش جریان خون دارند.

برخی داروها و درمان‌ها: برخی داروها بر عملکرد جنسی تأثیر میگذارند. داروهای ضد افسردگی ممکن است میل جنسی یا توانایی برای ارگاسم را کاهش دهند؛ به خصوص مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) شیمی درمانی و سایر درمان های سرطان نیز میتوانند بر سطح هورمون ها تاثیر بگذارند و مشکلاتی ایجاد کنند.

شرایط ژنیکولوژیک (مربوط به بیماری های دستگاه تناسلی زنان): آندومتریوز، کیست تخمدان، فیبروم رحم و واژینیت همگی میتوانند باعث درد در هنگام رابطه جنسی شوند. واژینیسموس، وضعیتی که باعث اسپاسم عضلانی واژن میشود، نیز میتواند مقاربت را ناراحت کننده کند.

تغییرات هورمونی: عدم تعادل هورمونی ممکن است باعث خشکی یا آتروفی واژن شود و رابطه جنسی را دردناک کند. همچنین سطوح پایین استروژن میتواند احساس اندام تناسلی را کاهش دهد. یائسگی، جراحی و بارداری میتوانند بر سطح هورمون ها تاثیر بگذارند.

شرایط خاص سلامتی: تعدادی از شرایط سلامتی میتواند بر توانایی شما برای لذت بردن از رابطه جنسی تاثیر بگذارد. آن ها شامل دیابت، آرتریت، مولتیپل اسکلروزیس و بیماری قلبی است. اعتیاد به مواد مخدر یا سو مصرف الکل نیز ممکن است از تجربه جنسی سالم جلوگیری کند.

 

علل روانی اختلال جنسی خانم ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

افسردگی: افسردگی ممکن است باعث عدم علاقه به فعالیت هایی شود که قبلا از آن لذت میبردید، از جمله رابطه جنسی. عزت نفس پایین و احساس ناامیدی نیز میتواند به اختلال عملکرد جنسی کمک کند.

استرس: استرس در خانه یا محل کار میتواند تمرکز بر لذت بردن از رابطه جنسی را دشوار کند. برخی از مطالعات نشان میدهد که استرس میتواند سطح هورمون کورتیزول را افزایش دهد. این افزایش، میل جنسی را کاهش میدهد.

سو استفاده فیزیکی یا جنسی در گذشته: ضربه یا سو استفاده ممکن است باعث اضطراب و ترس از صمیمیت شود. این احساسات میتواند رابطه جنسی را دشوار کند.

مسائل مربوط به رابطه: برخی از زنان ممکن است از شریک زندگی خود ناراضی باشند یا در حین رابطه جنسی احساس بی حوصلگی کنند. همینطور فشارهای دیگر در رابطه ممکن است منجر به اختلال عملکرد جنسی شود.

تشخیص اختلال عملکرد جنسی زنان

ممکن است فرآیند تشخیص با معاینه فیزیکی متخصص دیگری آغاز شود. بررسی های فیزیکی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

معاینه­ لگن

پاپ اسمیر

در برخی موارد، تصویربرداری ممکن است ضروری باشد. متخصص از این آزمایش ها برای بررسی تومورها، کیست ها یا سایر رشدهای غیر معمول استفاده میکند.

آزمایش خون میتواند به تشخیص عدم تعادل هورمونی کمک کند.

کشت های واژن ممکن است برای جستجو عفونت جمع آوری شود.

ارائه‌دهنده مراقبت‌ های بهداشتی درباره سابقه جراحی هایی مانند هیسترکتومی یا اوفورکتومی و مصرف دارویی که ممکن است به اختلالات جنسی زنان کمک کند سوال میپرسد.

در جلسه با سکستراپ در مورد چالش های جنسی که با آن مواجه هستید، آشکارا و صادقانه صحبت کنید. از به اشتراک گذاشتن ترس ها یا نگرانی های خود نترسید. اینگونه متخصص سلامت جنسی میتواند بهترین درمان را به شما توصیه کند.

درمان اختلالات جنسی زنان

روان درمانی : شما میتوانید با کمک یک سکستراپ موانع عاطفی یا روانی برای داشتن رابطه جنسی لذت بخش را رفع کنید.

تکنیک های برانگیختگی : با شریک زندگی خود در مورد راه های مختلفی  که میتواند میل و برانگیختگی را افزایش دهد، صحبت کنید. تغییراتی را در روال جنسی خود در نظر بگیرید.

هورمون درمانی : بسته به علائم، متخصص ممکن است کرم های موضعی، داروهای تزریقی واژینال یا هورمون هایی که به صورت خوراکی مصرف شده یا روی پوست استفاده میشود را توصیه کند.

دارو : فلیبانسرین و برملانوتید تنها داروهایی هستند که برای درمان اختلال میل جنسی کم‌فعال (میل جنسی کم) در زنان تأیید شده‌اند. تنها زنانی که در دوران پیش از یائسگی هستند کاندید این نوع درمان اند. متخصص ممکن است درباره داروهای دیگری که برای درمان اختلال عملکرد جنسی استفاده میشوند، صحبت کند.

مدیریت درد: روش های مختلفی برای کاهش درد در حین مقاربت وجود دارد. میتوانید قبل از رابطه جنسی، موقعیت های مختلف جنسی، روان کننده های واژن یا تکنیک های آرام سازی را امتحان کنید.

پیشگیری از اختلال عملکرد جنسی زنان

پرهیز از مواد مخدر و الکل زیاد

داشتن یک رژیم غذایی متعادل

ورزش منظم

حفظ وزن سالم

اگر در خلق خود یا برقراری ارتباط با شریک زندگیتان مشکل دارید، از یک روان درمانگر کمک بگیرید. همچنین، قبل از شروع داروهای جدید یا انجام اقدامات پزشکی خاص، با پزشک خود در مورد خطر اختلال عملکرد جنسی صحبت کنید.

دوام اختلالات عملکرد جنسی

برای برخی از زنان، اختلال عملکرد جنسی ممکن است خود به خود از بین برود. همچنین ممکن است فقط در زمان های خاصی مانند بعد از زایمان یا در طول تغییرات هورمونی اتفاق بیفتد. برای برخی، اختلالات جنسی زنان ممکن است نیاز به مدیریت مداوم داشته باشد.

اختلال عملکرد جنسی میتواند برای بسیاری از زنان یک وضعیت خسته کننده و چالش برانگیز باشد. اما این چیزی نیست که از آن خجالت بکشید. صحبت آشکارا و صادقانه با شریک زندگی خود و ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی میتواند به ریشه یابی مشکل کمک کند. اکثر زنان با درمان های مناسب میتوانند از رابطه جنسی سالم و مطلوب لذت ببرند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و کمک با متخصصین مرکز سلامت جنسی ژوا در ارتباط باشید.

5/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *