Search
Close this search box.

مبدل پوشی در مردان یا زنانه پوشی

مبدل پوشی در مردان یا زنانه پوشی

تجربه تمایلات و تخیلات جنسی با بلوغ در بزرگسالی همراه است. با این حال، همه افراد فانتزی جنسی مشابهی ندارند. اگر مدام از نظر جنسی تحریک می شوید در حالی که لباس هایی به تن می کنید که به طور سنتی با جنسیت اجتماعی اتان مرتبط نیستند، ممکن است نشانه هایی از پارافیلیای مبدل پوشی (transvestic) یا زنانه پوشی را تجربه کنید.

تحقیقات محدود نشان می دهد که پارافیلیای مبدل پوشی می تواند با شرایط سلامت روانی مانند اختلال وسواس فکری اجباری و اختلال دوقطبی همپوشانی داشته باشد.

 

پارافيليا چيست

كلمه پارافيليا (paraphilia) از ريشه يوناني پارا (para) به معناي اطراف و حاشيه و فيليا (philia) به معناي دوست داشتن است. تعريف پارافيليا هرگونه اختلال هيجاني است كه با تخيلات، تمايلات يا رفتارهاي تحريك كننده جنسي مشخص مي شود كه مكرر، شديد و به صورت ترجيح در فرد هستند، در يك دوره حداقل 6 ماهه رخ مي دهند و پارافيلياي جنسي باعث ناراحتي قابل توجه يا تداخل در كار، عملكرد اجتماعي يا ساير موارد مراجع مي شود.

براي اطلاعات بيشتر از تعريف، انواع و علل به مقاله انحراف جنسی یا پارافیلیا چیست و درمان اختلال پارافیلیک در سايت مراجعه كنيد.

 

مبدل پوشی یا زنانه پوشی چیست

مبدل پوشی مردانه یا زنانه پوشی، یعنی برانگیختگی جنسی مکرر و شدید ناشی از لباس پوشیدن جنس مقابل که ممکن است به صورت تخیلات، اصرار یا رفتار ظاهر شود. پارافیلیای مبدل پوشی باعث ناراحتی قابل توجه یا اختلال عملکردی قابل توجه می شود. این یک اختلال روانی نیست. درعوض، تحت عنوان پارافیلیا، هر گونه افکار جنسی غیر معمول یا رفتار شهوانی قرار می گیرد.

مبدل پوشی جنسي، یک پارافیلیا است، اما اغلب از معیارهای بالینی اختلال پارافیلیک برخوردار نیستند. این معیارها مستلزم آن است که خیال پردازی ها، تمایلات شدید یا رفتارهای فرد باعث ناراحتی، اختلال در عملکرد یا آسیب رساندن به دیگران شود. این وضعیت همچنین باید بیش از 6 ماه وجود داشته باشد.

مردان دگرجنس گرا که لباس زنانه می پوشند، معمولاً در اواخر دوران کودکی چنین رفتاری را آغاز می کنند. تا 3 درصد از مردان حداقل یک بار لباس جنس مقابل را پوشیده اند و از نظر جنسی تحریک شده اند، اما تعداد کمتری از آنها پوشیدن لباس های جنس مقابل را به صورت منظم گزارش می کنند. (مطالعه بیشتر: بایسکشوال چیست + ارزیابی و تست بایسکشوال یا دوجنسگرایی)

لباس پوشیدن، حداقل در ابتدا، با برانگیختگی شدید جنسی همراه است. برانگیختگی جنسی که توسط خود لباس ایجاد می شود، نوعی فتیشیسم در نظر گرفته می شود و ممکن است همراه یا مستقل از لباس پوشیدن جنس مقابل رخ دهد.

هنگامی که شریک زندگی آنها همکاری می کند یا مایل به مشارکت است، مردان با لباس های متقابل (جنس مقابل) ممکن است با لباس زنانه جزئی یا کامل وارد فعالیت جنسی شوند. هنگامی که شریک زندگی آنها همکاری نمی کند، ممکن است به دلیل تمایل به لباس پوشیدن متقابل احساس اضطراب، افسردگی، گناه و شرم کنند و ممکن است در رابطه خود دچار اختلال عملکرد جنسی شوند.

در پاسخ به این احساسات، این مردان اغلب کمد لباس خود را از لباس زنانه پاک می کنند. این پاکسازی ممکن است با چرخه های اضافی انباشته شدن لباس های زنانه، کلاه گیس و آرایش همراه با احساس شرم و گناه بیشتر و به دنبال آن پاکسازی همراه باشد.

 

شيوع مبدل پوشی

شيوع پارافيلياي مبدل پوشی مشخص نيست. اين پارافيليا در مردان نادر و در زنان بسيار نادر است. همچنين، كمتر از 3 درصد مردان گزارش مي كنند تا كنون با پوشيدن لباس زنانه تحريك جنسي شده اند.

زنانه پوشی یک وضعیت پیچیده است. با این حال، علائم و نشانه هایی وجود دارد که متخصصان پزشکی برای تشخیص رسمی به دنبال آن هستند. این نشانه ها حتی ممکن است از همان دوران کودکی شروع شوند.برای مطالعه بیشتر در مورد گرایش های جنسی میتوانید مقاله گرایش جنسی چیست و انواع گرایش های جنسی را مطالعه کنید.

 

تشخیص پارافیلیای مبدل پوشی

معیارهای راهنمای تشخیصی و آماری خاص اختلالات روانی، ویرایش پنجم (DSM-5)

تشخیص اختلال مبدل پوشی به موارد زیر نیاز دارد:

مراجعین به طور مکرر و شدید با پوشیدن لباس های متقابل برانگیخته شده اند. برانگیختگی در تخیلات، تمایلات شدید یا رفتارها بیان می شود. این تخیلات، تمایلات شدید یا رفتارها باعث ناراحتی قابل توجه یا اختلال در عملکرد در محل کار، موقعیت های اجتماعی یا سایر زمینه های مهم می شود. این وضعیت برای ≥ 6 ماه وجود داشته است.

این احساسات می توانند بر سلامت روان شما تأثیر منفی بگذارند. پریشانی روانی ناشی از اين پارافيليا ممکن است ناشی از اضطراب و ترس از واکنش دیگران باشد. طبق DSM-5، اگر اصرار شما برای پوشیدن لباس هایی که به طور معمول برای جنسیت دیگر طراحی شده اند، حداقل 6 ماه طول بکشد، ممکن است دچار پارافیلیا شوید. شما باید حداقل یک بار به این خواسته ها عمل کرده باشید.

داشتن این تمایلات و تمایلات جنسی به این معنی نیست که مشکلی در شما وجود دارد. با این حال، اگر تخیلات یا رفتار جنسی شما بر فعالیت های روزانه شما تأثیر بگذارد یا به دیگران آسیب برساند، علائم شما می تواند نشان دهنده یک اختلال پارافیلیک باشد. DSM-5 همچنین اشاره می کند که مردان بیش از زنان در اوایل نوجوانی علائم را نشان می دهند.

 

ويژگي هاي تشخيصی

تشخيص اختلال مبدل پوشی در مورد افرادي به كار مي رود كه زنانه پوشی يا افكار مبدل پوشی آن ها هميشه يا اغلب با تحريك جنسي همراه است و از لحاظ عاطفي از اين حالت ناراحت مي شوند يا احساس مي كنند عملكرد اجتماعي يا ميان فردي آن ها را مختل مي كند.

مبدل پوشی ممكن است فقط يك يا دو قلم پوشاك را در بر بگيرد (مثلا در مورد مردان، ممكن است فقط به لباس هاي زير زنانه مربوط مي شود)، يا امكان دارد پوشيدن كامل پوشاك دروني يا بيروني جنس ديگر را شامل شود و (در مردان) ممكن است استفاده از كلاه گيس و آرايش زنانه را در برداشته باشد. مبدل پوشی جنسي تقريبا به طور انحصاري در مردان گزارش شده است. تحريك جنسي، به شكل كاملا واضح نعوظ آلت، ممكن است به شيوه هاي مختلف همراه با مبدل پوشی روی دهد.

 

درمان پارافیلیای مبدل پوشی

  • گروه های اجتماعی و حمایتی
  • گاهی روان درمانی

اغلب افراد دارای پارافیلیای مبدل پوشی برای درمان مراجعه نمی کنند. کسانی که این کار را انجام می دهند معمولاً توسط یک همسر ناراضی آورده می شوند، توسط دادگاه ها ارجاع می شوند یا به دلیل نگرانی در مورد تجربه پیامدهای منفی اجتماعی و شغلی خود ارجاع می شوند.

گروه های اجتماعی و حمایتی برای مردانی که لباس های جنس مقابل دارند اغلب بسیار مفید هستند. هیچ دارویی به طور قابل اعتمادی مؤثر نیست. روان درمانی، در صورت لزوم، با هدف پذیرش خود، خانواده درمانی و تعدیل رفتارهای پرخطر است. همچنين، درمانگر جنسي به درمان اين افراد كمك مي كند.

صرف نظر از جنسیت شما، اگر علائم شروع به آسیب جدی به زندگی شما می کند یا می تواند به دیگران آسیب برساند، ممکن است بخواهید به دنبال کمک باشید. یادگیری تشخیص علائم و نشانه ها می تواند اولین قدم برای کمک گرفتن و جستجوی درمان باشد. برای درمان میتوانید به صفحه مشاوره جنسی دگرباشان جنسی مراجعه فرمایید.

 

منابع:

راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني

مقاله انحراف جنسي يا پارافيليا چيست در سايت دكتر مهرابي

3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *