کلامیدیا چیست و علل، راه های درمان کلامیدیا

کلامیدیا چیست

فهرست محتوا

در این مقاله به بررسی بیماری مقاربتی کلامیدیا در زنان و مردان خواهیم پرداخت،‌علل و خطرات و علائم کلامیدیا و راهکاری درمان این بیماری را مطالعه خواهید کرد.

کلامیدیا چیست

کلامیدیا یک بیماری شایع مقاربتی است. این بیماری توسط باکتری به نام کلامیدیا تراکوماتیس ایجاد می شود. می تواند هم مردان و هم زنان را مبتلا کند. زنان ممکن است به کلامیدیا در دهانه رحم، رکتوم یا گلو مبتلا شوند. مردان ممکن است در مجرای ادرار ( داخل آلت تناسلی )، رکتوم یا گلو به کلامیدیا مبتلا شوند.

چگونه به کلامیدیا مبتلا می شوید ؟

شما می توانید در طول رابطه جنسی دهانی، واژینال یا مقعدی با فردی که عفونت دارد به کلامیدیا مبتلا شوید. یک زن همچنین می تواند کلامیدیا را در هنگام زایمان به کودک خود منتقل کند.

اگر کلامیدیا داشته اید و در گذشته تحت درمان قرار گرفته اید، در صورت داشتن رابطه جنسی محافظت نشده با فردی که به آن مبتلا شده است، می توانید دوباره به این بیماری مبتلا شوید.

چه کسانی در خطر ابتلا به کلامیدیا هستند ؟

کلامیدیا در جوانان به ویژه زنان جوان شایع تر است. اگر به طور مداوم از کاندوم استفاده نکنید، یا اگر چندین شریک جنسي داشته باشید، احتمال ابتلا به آن بیشتر است.

علائم کلامیدیا چیست ؟

کلامیدیا معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی کند. بنابراین ممکن است متوجه نشوید که آن را دارید. افراد مبتلا به کلامیدیا که هیچ علامتی ندارند همچنان می توانند بیماری را به دیگران منتقل کنند. اگر علائمی دارید، ممکن است تا چند هفته پس از رابطه جنسی با شریک آلوده ظاهر نشوند.

علائم در زنان عبارتند از:

1- ترشحات غیر طبیعی واژن که ممکن است بوی قوی داشته باشد

2- احساس سوزش هنگام ادرار کردن

3- درد هنگام مقاربت

4- اگر عفونت گسترش یابد، ممکن است درد زیر شکم، درد هنگام رابطه جنسی، حالت تهوع یا تب داشته باشید.

علائم در مردان عبارتند از:

1- ترشح از آلت تناسلی خود

2- احساس سوزش هنگام ادرار کردن

3- سوزش یا خارش در اطراف دهانه آلت تناسلی شما

4- درد و تورم در یک یا هر دو بیضه (اگرچه کمتر رایج است)

5- اگر کلامیدیا رکتوم را درگیر کند ( در مردان یا زنان )، می‌تواند باعث درد رکتوم، ترشح و یا خونریزی شود.

کلامیدیا چگونه تشخیص داده می شود ؟

آزمایشات آزمایشگاهی برای تشخیص کلامیدیا وجود دارد. پزشك شما ممکن است از شما بخواهد که یک نمونه ادرار ارائه دهید. برای زنان، پزشكان گاهي اوقات از یک سواب پنبه ای استفاده می کنند تا نمونه ای از واژن شما برای آزمایش کلامیدیا بگیرند.

چه کسانی باید از نظر کلامیدیا آزمایش شوند ؟

اگر علائم کلامیدیا را دارید یا اگر شریکی دارید که بیماری مقاربتی دارد، باید برای آزمایش به پزشک مراجعه کنید. زنان باردار باید در اولین ویزیت دوران بارداری خود آزمایش بدهند.

افراد در معرض خطر بالاتر باید هر سال از نظر کلامیدیا معاینه شوند:

1- زنان 25 ساله و کمتر از نظر جنسی فعال

2- زنان مسن‌تری که شریک جنسی جدید یا چندگانه دارند، یا شریک جنسی مبتلا به بیماری‌های مقاربتی

3- مردان همجنسگرا

کلامیدیا چه مشکلات دیگری می تواند ایجاد کند ؟

در زنان، عفونت درمان نشده می‌تواند به رحم و لوله‌های فالوپ سرایت کند و باعث بیماری التهابی لگن (PID) شود. PID می تواند باعث آسیب دائمی به سیستم تولید مثل شما شود. این می تواند منجر به درد طولانی مدت لگن، ناباروری و حاملگی خارج از رحم شود. زنانی که بیش از یک بار به عفونت کلاميديا مبتلا شده اند در معرض خطر عوارض جدی سلامت باروری هستند.

مردان اغلب مشکلات سلامتی ناشی از کلامیدیا ندارند. گاهی اوقات می تواند اپیدیدیم (لوله ای که اسپرم را حمل می کند) را آلوده کند. این می تواند باعث درد، تب و به ندرت ناباروری شود.

هم مردان و هم زنان به دلیل عفونت کلامیدیا ممکن است به آرتریت واکنشی مبتلا شوند. آرتریت واکنشی نوعی آرتریت است که به عنوان ” واکنش ” به عفونت در بدن رخ می دهد.

نوزادانی که از مادران آلوده به دنیا می آیند می توانند به عفونت های چشمی و ذات الریه از کلامیدیا مبتلا شوند. همچنین ممکن است احتمال به دنیا آمدن خیلی زود کودک شما را افزایش دهد.

راه های درمان کلاميديا چیست ؟

آنتی بیوتیک ها عفونت را درمان می کنند. ممکن است یک دوز یکباره از آنتی بیوتیک ها را دریافت کنید، یا ممکن است لازم باشد هر روز به مدت ۷ روز دارو مصرف کنید. آنتی بیوتیک ها نمی توانند آسیب دائمی ناشی از بیماری را ترمیم کنند.

برای جلوگیری از سرایت بیماری به شریک زندگی خود، تا زمانی که عفونت از بین نرود نباید رابطه جنسی داشته باشید. اگر یک دوز آنتی بیوتیک مصرف کردید، باید 7 روز پس از مصرف دارو صبر کنید تا دوباره رابطه جنسی داشته باشید. اگر مجبورید به مدت ۷ روز هر روز دارو مصرف کنید، تا زمانی که مصرف تمام دوزهای داروی خود را به پایان نرسانید، دیگر نباید رابطه جنسی داشته باشید.

تکرار عفونت معمول است، بنابراین باید حدود سه ماه پس از درمان مجددا آزمایش دهید.

آیا می توان ازکلاميديا پیشگیری کرد ؟

تنها راه مطمئن برای پیشگیری از کلاميديا عدم داشتن رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی در زمان ابتلای به این بیماری است !

استفاده صحیح از کاندوم خطر ابتلا یا انتشار کلامیدیا را تا حد زیادی کاهش می دهد، اما از بین نمی برد.

منبع: medlineplus.gov

4.8/5 - (13 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به مشاوره تخصصی توسط متخصصان سلامت جنسی دارید؟