Search
Close this search box.

زود انزالی چیست و درمان زودانزالی یا انزال زودرس

زود انزالی چیست و درمان زودانزالی یا انزال زودرس

در این مقاله به انزال زودرس یا زود انزالی چیست خواهیم پرداخت و همچنین علل و عوامل خطر زودانزالی، تشخیص آن و درمان زودانزالی  را بررسی میکنیم، کلینیک سلامت جنسی ژوآ زیر نظر دکتر مهرابی می توانید مشاوره جنسی را دریافت کنید.

زود انزالی چیست

انزال زودرس یا زود انزالی (premature ejaculation) زمانی است که قبل از مقاربت یا کمتر از یک دقیقه پس از شروع به رابطه جنسی به ارگاسم می رسید. هیچ زمان مشخصی برای انزال مرد در حین رابطه جنسی وجود ندارد، اما اگر به این زودی انزال کنید و نعوظ خود را از دست بدهید، ممکن است شما و همسرتان احساس کنید زمان کافی برای لذت بردن از رابطه جنسی ندارید.

این می تواند ناامید کننده و حتی شرم آور باشد، اما یک مسئله رایج برای مردان است. بین 30 تا 40 درصد در دوره ای از زندگی خود به آن مبتلا می شوند. بنابراین، به خاطر داشته باشید – اگر فقط گاهی اوقات اتفاق بیفتد، جای نگرانی نیست و اگر بیشتر است شما دچار یکی از اختلالات جنسی شده اید.

علل و عوامل خطر انزال زودرس ( زود انزالی ) چیست؟

علت واقعاً مشخص نیست. اما شیمی مغز شما می تواند حداقل تا حدی دلیل باشد. مردانی که سطح پایینی از سروتونین شیمیایی در مغزشان دارند، معمولاً زمان کوتاه تری برای انزال دارند.

عوامل عاطفی نیز می توانند نقش داشته باشند مانند:

1- فشار

2- افسردگی

3- اضطراب

4- احساس گناه

5- مشکلات رابطه

6- عدم اعتماد به نفس یا تصویر ضعیف بدن

7- نگران عملکرد جنسی خود باشید

8- احساسات منفی در مورد ایده رابطه جنسی (سرکوب جنسی)

برخی از شرایط فیزیکی نیز ممکن است باعث انزال زودرس شوند، از جمله:

1- سطوح هورمونی غیرمعمول:

2- سطوح نامنظم انتقال دهنده های عصبی (عدم تعادل مواد شیمیایی در مغز شما که پیام ها یا تکانه ها را به بقیه بدن شما منتقل می کند)

3- التهاب یا عفونت در پروستات یا مجرای ادرار (لوله ای که از مثانه شما خارج می شود و ادرار را به خارج از بدن می فرستد)

4- ویژگی های ژنتیکی که از والدین خود به ارث برده اید

گاهی اوقات انزال زودرس می تواند برای مردان مبتلا به اختلال نعوظ (ED) مشکل ایجاد کند. این زمانی است که آلت تناسلی برای رابطه جنسی به اندازه کافی سفت نمی ماند.

درمان اختلال نعوظ ممکن است باعث از بین رفتن انزال زودرس شود. گزینه های دارویی زیادی وجود دارد. مقاله مناسب آقایان داری اختلال پریاپیسم چیست و درمان اختلال نعوظ دائم و طولانی را می توانید بخوانید.

 

تشخیص زود انزالی چگونه انجام میشود

پزشک شما احتمالاً با این سؤال شروع می کند که آیا شما همیشه این مشکل را داشته اید یا اینکه آیا این یک چیز جدید است. آنها ممکن است در مورد زندگی جنسی یا روابط شما بپرسند. احتمالاً یک معاینه فیزیکی نیز دریافت خواهید کرد.

اگر زود انزالی مکرر دارید، یا اگر زود انزالی باعث اضطراب یا افسردگی شما می شود و رابطه شما را تحت تاثیر قرار می دهد، وقت ملاقات با متخصص اورولوژی بگیرید.

اورولوژیست شما معاینه را با پرسش در مورد تجربیات جنسی شما آغاز می کند. احتمالاً از شما سؤال می شود:

1- چه مدت است که این مشکل را دارید؟

2- در چه شرایطی اتفاق می افتد؟

3- چند وقت یکبار اتفاق می افتد؟

4- آیا انزال زودرس در هر تلاش جنسی اتفاق می افتد؟

5- آیا با همه شرکا این اتفاق می افتد؟

6- آیا انزال زودرس هنگام خودارضایی اتفاق می افتد؟

7- آیا در حفظ نعوظ مشکل دارید؟

در حالی که سوالات شخصی هستند، مهم است که شما صادقانه به اورولوژیست خود پاسخ دهید تا بتواند به بهترین شکل منبع مشکل شما را تشخیص دهد.

اورولوژیست شما همچنین در مورد سایر شرایط پزشکی که ممکن است داشته باشید و هر دارویی از جمله داروهای بدون نسخه، مکمل ها و محصولات گیاهی که مصرف می کنید می پرسد. همچنین از شما در مورد مصرف الکل و مواد مخدر غیرقانونی سوال می شود.

اگر پزشک فکر می کند مسائل عاطفی باعث انزال زودرس شما شده است، ممکن است شما را به یک متخصص سلامت روان ارجاع دهد که با افرادی که در رابطه جنسی مشکل دارند کار می کند. اگر یک مشکل فیزیکی باعث آن شده است، ممکن است به شما توصیه کنند که به دکتری به نام اورولوژیست مراجعه کنید، که متخصص در شرایطی است که بر سیستم ادراری شما تأثیر می گذارد.

درمان زودانزالی

نود و پنج درصد از مردان با تکنیک های رفتاری که به کنترل انزال کمک می کند و باعث درمان زودانزالی و بهبود پیدا میكنند.

دو تكنیك رفتاری مناسب برای درمان زود انزالی

Stop & go: شما یا همسرتان آلت تناسلی را تحریک می کنید تا زمانی که احساس کنید قرار است به ارگاسم برسید. برانگیختگی را برای حدود 30 ثانیه متوقف کنید. تحریک را دوباره شروع کنید و سه یا چهار بار دیگر قبل از انزال تکرار کنید.

Squeeze: مانند روش قبلی عمل می کند. اما، زمانی که احساس می کنید در حال رسیدن به ارگاسم هستید، شما یا همسرتان سر آلت تناسلی خود را فشار می دهید تا زمانی که نعوظ را از دست بدهید. این کار را چند بار قبل از انزال تکرار کنید.

برخی از مردان متوجه می شوند که اگر در طول رابطه جنسی به چیز دیگری فکر کنند، می توانند مدت طولانی تری دوام بیاورند.

اگر این موارد برای شما کار نمی کند، می توانید چند چیز دیگر را امتحان کنید:

عضلات خود را تقویت کنید

عضلات ضعیف کف لگن گاهی اوقات به زود انزالی کمک می کنند. تمرینات کگل ممکن است به تقویت آنها کمک کند. با توقف ادرار در وسط جریان، عضلات مناسب را برای سفت کردن پیدا کنید. آنها را به مدت 3 ثانیه محکم نگه دارید و سپس آنها را به مدت 3 ثانیه رها کنید. این کار را 10 بار، حداقل سه بار در روز انجام دهید.

از کاندوم استفاده کنید

ممکن است به اندازه کافی حساسیت شما را از بین ببرد تا بتوانید بیشتر دوام بیاورید.

به دنبال مشاوره باشید

یک روانشناس یا روانپزشک می تواند به شما کمک کند تا با مشکلاتی مانند افسردگی، اضطراب یا استرس که ممکن است در زود انزالی شما نقش دارند، مقابله کنید.

اگر هیچ یک از اینها به اندازه کافی کمک نکرد، ممکن است پزشک در مورد دارو با شما صحبت کند. در حالی که هیچ دارویی به طور خاص برای درمان زود انزالی تایید نشده است، داروهایی که برای درمان موارد دیگر استفاده می شوند ممکن است در برخی موارد کمک کنند. دارو هایی مثل:

1- داروهای ضد افسردگی: یک عارضه جانبی برخی از مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) ارگاسم تاخیری است. اما این داروها عوارض جانبی نیز دارند که شامل حالت تهوع و خواب آلودگی می شود. آنها همچنین می توانند یک پتوی خیس روی تمایل شما به داشتن رابطه جنسی بیندازند. بنابراین، این امکان وجود دارد که یک مشکل را با مشکل دیگر مبادله کنید. شما و پزشکتان تصمیم خواهید گرفت که چه چیزی برای شما مناسب است.

2- ترامادول: این یک مسکن است که می تواند انزال را به تاخیر بیندازد. اگر داروهای ضد افسردگی کمکی نکنند، ممکن است تجویز شود. این دارو اعتیاد آور است، بنابراین ممکن است گزینه ای برای شما نباشد.

3- کرم ها یا اسپری های بی حس کننده: اینها را روی سر آلت تناسلی خود قرار می دهید. بگذارید حدود 30 دقیقه بماند. باید قبل از رابطه جنسی شسته شود تا نعوظ خود را از دست ندهید یا باعث از دست دادن حس برای شریک زندگی خود نشوید.

4- داروهای اختلال نعوظ: این داروها همچنین ممکن است به مردان در حفظ نعوظ کمک کنند. آنها شامل سیلدنافیل سیترات (ویاگرا)، تادالافیل (سیالیس)، یا واردنافیل HCI (لویترا) هستند.

منابع:

https://www.webmd.com/men/what-is-premature-ejaculation

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/15627-premature-ejaculation

 

4.9/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *