Search
Close this search box.

دیابت و سلامت جنسی در مردان و زنان

دیابت و سلامت جنسی در مردان و زنان

یک رابطه جنسی سالم می تواند بخش مهمی از زندگی یک فرد باشد. وقتی همه چیز بد پیش می ‌رود، چه دیابت داشته باشیم و چه نباشیم، بسیاری از ما به سختی می‌پذیریم که ممکن است مشکلی وجود داشته باشد، در این مقاله به بررسی دیابت و سلامت جنسی در مردان و زنان خواهیم پرداخت.

در حالی که اکثر افراد مبتلا به دیابت، اعم از زن و مرد، می توانند زندگی جنسی کاملاً طبیعی داشته باشند، دیابت ممکن است به مشکلات جنسی برای برخی افراد کمک کند.

مهم است که مسائل جنسی را که افراد مبتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار می دهند، بشناسیم و به آنها رسیدگی کنیم. دیابت می تواند برای هر دو جنس مشکلات جنسی ایجاد کند.

علل کاهش میل جنسی مرتبط با دیابت عبارتند از:

1- عوارض جانبی داروهای فشار خون بالا یا افسردگی

2- کمبود انرژی

3- افسردگی

4- تغییرات هورمونی

5- استرس، اضطراب و مسائل مربوط به رابطه

6- نوروپاتی دیابتی: نوروپاتی دیابتی، نوعی آسیب عصبی مرتبط با دیابت، می تواند باعث مشکلات جنسی شود. بی حسی، درد یا عدم احساس نیز می تواند در اندام تناسلی رخ دهد. این می تواند منجر به اختلال نعوظ (ED) شود.

نوروپاتی همچنین ممکن است ارگاسم را مهار کند یا احساس تحریک جنسی را دشوار کند. این عوارض جانبی می تواند رابطه جنسی را دردناک یا لذت بخش کند.

نگرانی هایی که در مورد رابطه وجود دارد:

ارتباط بین شرکا در مورد هر موضوع جنسی مهم است. فقدان ارتباط می تواند به جنبه جنسی و صمیمی یک رابطه آسیب برساند.

یک وضعیت سلامتی می تواند بررسی رابطه جنسی را برای زوج ها آسان کند. گاهی اوقات ممکن است اجتناب از صحبت در مورد موضوع به جای جستجوی راه حل آسان تر به نظر برسد.

چگونه دیابت بر سلامت جنسی زنان تأثیر می گذارد

رابطه جنسی برای دیابت مفید است. برای قلب و جریان خون مفید است، به خوابیدن کمک می کند و خلق و خوی شما را تقویت می کند.

اگر دیابت دارید و رابطه جنسی دردناک یا مشکل برانگیختگی داشته اید، ممکن است رابطه جنسی خیلی جذاب به نظر نرسد. به نظر می رسد حدود 35 درصد از زنان مبتلا به دیابت مشکلات جنسی دارند. این بدان معنا نیست که شما باید با آنها زندگی کنید. کمکی برای شروع دوباره زندگی جنسی شما وجود دارد.

جانیس روزلر، مربی دیابت، درمانگر ازدواج و نویسنده کتاب جنسیت و دیابت می‌گوید: «ممکن است درمان برخی از مشکلات زنان پیچیده ‌تر از مشکلات مردان باشد، اما بیشتر آنها قابل درمان هستند. هیچ دلیلی وجود ندارد که زنان مبتلا به دیابت فرصت داشتن یک زندگی جنسی لذت بخش را از خود سلب کند.

مشکلات جنسی برای زنان مبتلا به دیابت چیست ؟

علل مشکلات جنسی در زنان مبتلا به دیابت نسبت به مردان دیابتی کمتر مشخص است. اما آسیب عصبی، کند شدن جریان خون به بافت‌های واژن و تناسلی، و تغییرات خلقی و هورمونی ممکن است نقش داشته باشد.

1- خشکی واژن: این بزرگترین شکایت جنسی در زنان مبتلا به دیابت است. خشکی واژن در صورت ابتلا به دیابت دو برابر بیشتر است. اگر در دوران یائسگی هستید، استروژن کمتر ممکن است علت باشد. اگر اینطور نیستید، ممکن است به اعصابی که واژن شما را مرطوب می کنند آسیب وارد شود. خشکی واژن می تواند به یک چرخه دردناک تبدیل شود. اگر رابطه جنسی به دلیل آن صدمه می زند، ممکن است در حین رابطه جنسی دچار تنش شوید، درد بیشتری ایجاد کنید یا به طور کلی از رابطه جنسی اجتناب کنید.

2- عفونت های واژن: عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) ممکن است رابطه جنسی را دردناک کند. عفونت های مخمری( قارچی) همچنین می تواند باعث درد در حین رابطه جنسی و همچنین خشکی واژن شود. دیوید جی مررو، دکترا، رئیس مراقبت‌های بهداشتی و آموزش در انجمن دیابت آمریکا، می‌گوید: «اگر دیابت کنترل‌شده ضعیفی دارید، احتمال ابتلا به عفونت‌های قارچی و سایر عفونت‌های واژن بیشتر است.

3- مشکلات میل جنسی و ارگاسم: شاید برای شما سخت باشد که در رابطه جنسی به اوج نمی رسید. مشکل ارگاسم برای بسیاری از زنان مبتلا به دیابت نگران کننده است. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که زنانی که برای دیابت انسولین مصرف می‌کنند، 80 درصد بیشتر از زنانی که دیابت ندارند، برای رسیدن به ارگاسم مشکل دارند. دلایل دقیق کاهش میل جنسی و مشکلات ارگاسم مشخص نیست.

چگونه زندگی جنسی خود را به مسیر درست برگردانید؟

برای برخی از مسائل جنسی، یک راه حل سریع ممکن است کافی باشد. برای دیگران، ممکن است به یک رویکرد دو یا سه جانبه نیاز داشته باشید.

1- با پزشک خود شروع کنید: حدود 80 درصد از زنان مبتلا به دیابت مسائل جنسی را با پزشک خود در میان نمی گذارند. اگر در صحبت کردن با پزشک خود در مورد رابطه جنسی احساس راحتی نمی کنید، از پزشک متخصی سلامت جنسی کمک بگیرید.

مسائل جنسی می تواند دلایل زیادی داشته باشد و حتی ممکن است برخی از آنها به دیابت مرتبط نباشد.

2- داروها: داوها، مانند برخی از داروهای ضد افسردگی و آنتی بیوتیک ها، می توانند مشکلات جنسی ایجاد کنند. سایر مسائل یا عادات سلامتی، مانند سیگار کشیدن و نوشیدن الکل بیش از حد نیز می تواند تأثیر بگذارد.

3- یائسگی: اگر در دوران یائسگی هستید، استفاده از استروژن با تجویز پزشک می تواند کمک کننده باشد.

4- نقاط تحریک بدن خود را کاوش کنید: اگر میل یا احساس جنسی را از دست داده اید، تکنیک های جدید را با شریک زندگی خود امتحان کنید. صمیمیت را با رابطه جنسی دهانی، نوازش، ماساژ و… تقویت کنید. همچنین در صورت نیاز، رابطه جنسی را کاهش دهید. روزلر می گوید: بدن شما به دلیل دیابت کندتر پاسخ می دهد. اگر به زمان بیشتری نیاز دارید به همسرتان بگویید.

5- بدن خود را خارج از تختخواب حرکت دهید: ورزش می تواند زندگی جنسی شما را از طرق مختلف بهبود بخشد. استرس را کاهش می‌دهد، انعطاف‌ پذیری را بهبود می‌بخشد، و ظاهر و احساس خوبی به شما می‌دهد.

6- افسردگی را در نظر بگیرید: آگاه باشید که افسردگی برای بسیاری از زنان مبتلا به دیابت مشکل است. اگر مشکوک به افسردگی هستید، برای آن غربالگری شوید. اگر آن را دارید تحت درمان قرار بگیرید. مشاوره، داروهای ضد افسردگی یا ترکیبی از هر دو می تواند کمک کننده باشد. اگر به دلیل درد در مورد رابطه جنسی مضطرب هستید، مشاوره نیز ممکن است کمک کند.

7- یک رژیم غذایی سالم را امتحان کنید: در مطالعه‌ای در سال 2010، زنان مبتلا به دیابت که رژیم غذایی متمرکز بر میوه‌ها، سبزیجات، سیب زمینی، لوبیا و غلات کامل داشتند، گزارش دادند که در تمام زمینه‌های جنسی نسبت به زنان مبتلا به دیابت که این رژیم را نداشتند، رضایت بیشتری داشتند.

8- دیابت خود را کنترل کنید: سطح قند خون، فشار خون و کلسترول خود را کنترل کنید.

رابطه جنسی و دیابت در مردان

دیوید جی. ماررو، دکترا، رئیس مراقبت های بهداشتی و آموزش انجمن دیابت آمریکا، می گوید: کسی که دیابت دارد باید بتواند به همان اندازه و به طور منظم از رابطه جنسی لذت ببرد. اگر می خواهید یک زندگی جنسی طولانی و کامل داشته باشید، فقط باید کمی بیشتر به آن فکر کنید و خودتان را آموزش دهید.

در مردان، دیابت می تواند باعث مشکلاتی از کاهش میل جنسی گرفته تا مشکل در نعوظ شود. اما کارشناسان می گویند که کنترل دیابت به خوبی می تواند از مشکلات جنسی جلوگیری کند یا مشکلات موجود را خفیف تر و درمان آن را آسان تر کند. در مردان مبتلا به دیابت، اکثر درمان ها به خوبی جواب می دهند.

در اینجا برخی از رایج ترین نگرانی های جنسی و نحوه پیشگیری یا درمان آنها آورده شده است.

1- اختلال در نعوظ (ED): اختلال نعوظ (عدم توانایی در ایجاد یا حفظ نعوظ ) شکایت اصلی برای مردان مبتلا به دیابت است. البته همه مردان گاهی اوقات با نعوظ مشکل دارند، به خصوص با افزایش سن. اما اگر دیابت دارید، احتمال ابتلا به ED در سنین پایین‌تر دو برابر است.

اگر از هر چهار بار یک بار با نعوظ مشکل دارید، احتمالا اختلال نعوظ دارید. آسیب اعصاب و شریان ناشی از کنترل ضعیف دیابت یک دلیل محتمل است زیرا جریان خون به آلت تناسلی شما را مختل می کند. همچنین به دلیل این آسیب که جریان خون به قلب شما را کند می کند، احتمال ابتلا به بیماری قلبی بیشتر است.

اختلال نعوظ می تواند خلق و خوی شما را پایین بیاورد. این می تواند عزت نفس شما را کاهش دهد، شما را در رختخواب افسرده و مضطرب کند و بین شما و همسرتان استرس ایجاد کند.

2- میل جنسی کم: از سوی دیگر، اگر تمایل زیادی به رابطه جنسی ندارید، ممکن است تستوسترون پایینی داشته باشید. مانند اختلال نعوظ، تستوسترون پایین در مردان با افزایش سن بیشتر است. اما ابتلا به دیابت، به خصوص اگر نوع 2 باشد یا اضافه وزن (یا هر دو) داشته باشید، احتمال ابتلا به آن را دو برابر می کند.

شما می توانید اثرات کاهش تستوسترون را در بسیاری از زمینه های زندگی احساس کنید. انرژی، قدرت عضلانی و خلق و خوی شما و همچنین میل جنسی شما ممکن است پایین باشد. ممکن است نعوظ کمتر و ضعیف تری داشته باشید.

کنترل مسائل و مشکلات جنسی در مردان 

اگر مشکلات جنسی دارید و دیابت دارید، به احتمال زیاد قند خون بالا مزمن دارید. کنترل خوب دیابت، فشار خون و کلسترول، اولین راه برای پیشگیری و کمک به کاهش مشکلات جنسی است. این یک استراتژی برد-برد است: شما سالم تر خواهید بود و رابطه جنسی بهتری خواهید داشت.

این نکات را بخشی از برنامه رندگی خود قرار دهید:

1- در صورت نیاز وزن کم کنید: اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، خبر خوبی داریم. یک مطالعه کوچک در سال 2011 نشان داد که مردان چاق مبتلا به دیابت نوع 2 که 5 درصد یا بیشتر از وزن بدن خود را از دست دادند، نعوظ بهتر و میل جنسی بیشتری در عرض چند هفته داشتند.

چرا؟ اضافه وزن احتمال مشکلاتی مانند آسیب عصبی را افزایش می دهد زیرا باعث می شود بدن شما کمتر از انسولین استفاده کند. همچنین احتمال کاهش تستوسترون شما را افزایش می دهد.

2- ورزش کنید: تحرک کم احتمال ابتلا به اختلال نعوظ را افزایش می دهد. ورزش منظم به جریان خون کمک می کند و از اختلال نعوظ محافظت می کند.

3- با پزشک خود صحبت کنید: خجالتی نباش حدود نیمی از مردان مبتلا به دیابت می گویند که نگرانی های جنسی خود را با پزشک خود در میان می گذارند. سایر مشکلات سلامتی، مانند فشار خون بالا و بیماری کلیوی، ممکن است مقصر اختلال نعوظ شما باشند. یا ممکن است علاقه خود را به رابطه جنسی از دست داده باشید زیرا افسرده هستید، نه تستوسترون پایین. پزشک می تواند به شما کمک کند تا مشکل را مشخص کند و شما را برای درمان مناسب راهنمایی کند.

4- در مورد داروهای خود بیاموزید: ممکن است دارویی مصرف کنید که باعث مشکلات جنسی شود. به عنوان مثال، برخی از داروهای فشار خون می توانند باعث اختلال نعوظ شوند و برخی از داروهای ضد افسردگی می توانند میل جنسی را کاهش دهند. اگر دارویی که مصرف می کنید زندگی جنسی شما را متوقف کرده است، ممکن است بتوانید آن را کاهش دهید یا داروی دیگری را مصرف کنید.

5- اختلال نعوظ خود را درمان کنید: داروهای خوراکی سیلدنافیل سیترات (ویاگرا)، تادالافیل (سیالیس) و واردنافیل جریان خون را در آلت تناسلی در طول تحریک افزایش می دهند. شایع ترین عوارض جانبی، مانند سردرد و گرفتگی بینی، معمولاً خفیف و موقتی هستند. عوارض جانبی مانند نعوظ که ساعت ها طول می کشد نادر است. داروهای خوراکی رایج ترین درمان هستند و برای 60 درصد از مردان مبتلا به دیابت که آنها را مصرف می کنند به خوبی کار می کنند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که قبل از مصرف هر دارویی باید با پزشک خود مشورت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *