Search
Close this search box.

هایپرسكشوال چیست یا درمان رفتار جنسی اجباری

هایپرسكشوال چیست یا درمان رفتار جنسی اجباری

هایپرسكشوال یا هایپر سكشوالیتی Hypersexuality به‌عنوان اختلال بیش فعالی جنسی یا اختلال رفتار جنسی اجباری یا معمولاً به سادگی اعتیاد جنسی شناخته می‌شود. زمانی که فردی به رابطه جنسی، اعمال جنسی و تخیلات جنسی وسواسی دارد.

این تثبیت معمولا آنقدر شدید است که ممکن است عملکرد روزانه فرد را مختل کند. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که بین 3 تا 6 درصد افراد با نوعی اختلال اعتیاد جنسی یا اختلالات مرتبط با آن زندگی می‌کنند و این وضعیت عمدتاً مردان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

افراد مبتلا به هایپر سكشوالیتی یا بیش فعالی جنسی ، ممکن است رفتارهای جنسی مشکل ‌زا مانند مصرف بیش از حد محتوای مستهجن، خودارضایی بیش از حد، یا درگیر شدن در فعالیت‌های جنسی با تعداد زیادی از شرکا از خود نشان دهند. عدم شناخت به هایپر سكشوالیتی به‌عنوان یک اختلال روانی باعث شده است که بسیاری از افراد با این بیماری با تشخیص رسمی زندگی کنند.

مشخصات هایپرسكشوال چیست

هایپر سكشوال یا اعتیاد به رابطه جنسی در هر فردی که به این عارضه مبتلا است متفاوت به نظر می رسد. در حالی که یک فرد ممکن است در درجه اول با کنترل تخیلات جنسی خود مبارزه کند، دیگری ممکن است با کنترل میل به انجام برخی اعمال جنسی مانند خودارضایی مبارزه کند.

برخی از رایج ترین ویژگی ها شامل:

1- رفتار جنسی اجباری .

2- تخیلات جنسی مکرر و غیرقابل کنترل.

3- دشواری در برقراری و حفظ رابطه با افراد دیگر، به خصوص شریک عاطفی به دلیل مشغله جنسی آنها.

4- ناتوانی در کنترل میل جنسی.

5- ادامه دادن به رفتارها و فعالیت های جنسی حتی پس از اینکه به شما آسیب رسانده اند.

تشخیص هایپر سكشوالیتی چگونه انجام میشود

بحث‌هایی پیرامون طبقه‌ بندی هایپرسكشوالیتی به عنوان یک اختلال روانی وجود داشته است. با این حال، شناسایی و تشخیص هایپر سكشوالیتی می‌تواند دشوار باشد، زیرا راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)، که تشخیص چندین بیماری روانی را ارائه می‌کند، معیارهایی را برای تشخیص هایپر سكشوالیتی یا رفتار جنسی اجباری ارائه نمی‌کند.

برخی از متخصصان سلامت روان از معیارهای تشخیص برای شرایطی مانند اعتیاد رفتاری برای کمک به تشخیص هایپر سكشوالیتی استفاده می‌کنند. این به این دلیل است که هایپر سكشوالیتی را می‌توان نوعی اعتیاد رفتاری یا یک اختلال کنترل تکانه در نظر گرفت.

تحقیقات بیشتری در مورد این بیماری باید انجام شود تا معیارهای دقیق برای تشخیص هایپر سكشوالیتی ارائه شود. جالب است بدانید در گذشته برای زنان دارای اختلال هایپر سکشوال از عبارت نیمفومانیا استفاده می کردند.

دلایل هایپرسكشوالیتی چیست

کمی نامشخص است که دقیقاً چه چیزی باعث هایپر سكشوال می شود. تحقیقات به دلایل احتمالی این بیماری به موارد زیر اشاره می کند:

1- ایجاد شرایط خاص: تصور می‌شود که شرایطی مانند صرع باعث آسیب به برخی از قسمت‌های مغز می‌شود که به نوبه خود می‌تواند باعث ایجاد این بیماری شود.

2- عدم تعادل شیمیایی در مغز: مغز تقریباً تمام عملکرد روزانه ما از جمله رفتار جنسی را کنترل می کند. عدم تعادل شیمیایی می تواند باعث بی علاقگی کامل به تمایلات یا رفتارهای جنسی و یا هایپر سكشوالیتی شود. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد عدم تعادل دوپامین می تواند باعث ایجاد این بیماری شود

3- داروها: به گفته برخی از محققان، هایپر سكشوالیتی می تواند به عنوان یک عارضه جانبی برخی داروها ایجاد شود. داروهای جایگزین دوپامین، که معمولاً برای درمان بیماری پارکینسون استفاده می‌شوند، گاهی اوقات باعث هایپر سكشوالیتی می‌شوند.

علاوه بر دلایل احتمالی این بیماری، برخی از عوامل خطر می‌توانند برخی از افراد را در معرض خطر بیشتری نسبت به سایرین برای ابتلا به این بیماری قرار دهند. این موارد شامل سوء مصرف مواد مخدر یا الکل، سابقه خانوادگی شرایط سلامت روان و سوء استفاده جنسی است.

درمان هایپر سكشوالیتی چیست

مانند بسیاری دیگر از شرایط سلامت روان، هایپر سكشوالیتی معمولاً با ترکیبی از داروها و روان‌درمانی درمان می‌شود.

داروها: یکی از دلایل احتمالی هایپر سكشوالیتی ، عدم تعادل شیمیایی در مغز است. داروها می توانند به این امر کمک کنند و به کاهش علائم بیماری کمک کنند. داروهایی که اغلب برای کمک به هایپر سكشوالیتی تجویز می‌شوند عبارتند از:

1- تثبیت کننده های خلق و خو: تثبیت کننده های خلق كه معمولا برای درمان اختلال دوقطبی استفاده می شوند میتوانند تجویز شوند، زیرا برخی تحقیقات نشان می دهد که آنها می توانند به کاهش میل جنسی در افرادی که هایپر سكشوالیتی دارند کمک کنند.

2- داروهای ضدافسردگی: در موارد خاص، هایپر سكشوالیتی ممکن است با سایر بیماری‌های سلامت روان مانند افسردگی ایجاد شود. درمان شرایطی که باعث افزایش جنسیت می شود نیز می تواند به کنترل تمایلات و رفتارهای جنسی کمک کند. دارو های سه حلقه ای (SSRL)، میتواند به افراد مبتلا به هایپر سكشوالیتی کمک کند.

3- ویویترول( نالتروکسان، Vivitrol): این دارو معمولا برای درمان وابستگی به الکل و مواد افیونی استفاده می شود. همچنین می‌تواند برای درمان شرایطی مانند هایپر سكشوال که به عنوان یک اعتیاد رفتاری در نظر گرفته می‌شود، استفاده شود.

روان درمانی: روان درمانی ابزارهایی را برای فردی که دچار هایپر سكشوالیتی می‌شود برای مدیریت شرایط خود فراهم می‌کند. رایج ترین شکل روان درمانی مورد استفاده در درمان این بیماری عبارتند از:

1- روان درمانی روان پویشی: تمرکز این شکل از درمان این است که شما را به طور فزاینده ای از افکار و رفتارهای ناخودآگاه خود و آنچه که آنها را تحریک می کند آگاه کند.

2- درمان شناختی رفتاری (CBT): این یک شکل رایج از روان درمانی است که در درمان بسیاری از شرایط سلامت روان استفاده می شود. درمان شناختی رفتاری بر کمک به شما در شناسایی افکار و رفتارهای منفی تمرکز دارد و به شما کمک می کند تا آنها را با افکار مثبت جایگزین کنید.

سخن آخر در مورد هایپر سكشوال یا اعتیاد به رابطه جنسی

بسیاری از افراد مبتلا به هایپرسكشوال احساس عمیقی از شرم یا خجالت دارند. مانند هر بیماری روانی دیگری، درمان مناسب و راهبردهای مقابله ای می تواند به شما کمک کند زندگی سالمی داشته باشید و تمایلات خود را تحت کنترل داشته باشید.

دلیلی برای احساس شرم یا خجالت از داشتن اعتیاد جنسی وجود ندارد. مهم است که این احساسات را کنار بگذارید و بر دریافت کمکی که نیاز دارید تمرکز کنید.

در اینجا چند نکته وجود دارد که باید علاوه بر برنامه درمانی که یک پزشک یا متخصص سلامت روان به شما داده است به خاطر بسپارید:

1- برای مشاهده پیشرفت به طور جدی به برنامه درمانی خود پایبند باشید. به طور ناگهانی درمان را متوقف نکنید زیرا فکر می کنید که شروع به بهبودی کرده اید. این ممکن است باعث عود شدیدتر شود. اگر دارو مصرف می کنید قبل از تغییر یا قطع دوز با پزشک خود مشورت کنید. اگر تحت درمان هستید، به طور مداوم به جلسات درمانی ادامه دهید.

2- از کمک گرفتن خجالت نکشید. هر چه زودتر به دنبال کمک و درمان برای وضعیت خود باشید، زودتر در مسیر بهبودی خود قرار می گیرید. مخفی نگه داشتن وضعیت شما از دوستان، خانواده و پزشک می تواند آسیب زا باشد و باعث اختلال بیشتر در عملکرد روزانه شما شود.

3- به یک گروه پشتیبانی بپیوندید پیوستن به یک گروه پشتیبانی با سایر افراد مبتلا به این عارضه به شما کمک می کند تا به یاد داشته باشید که تنها نیستید. همچنین می‌توانید راهبردهای مقابله‌ای بهتری را از افرادی یاد بگیرید که ممکن است مدت بیشتری از شما با این شرایط دست و پنجه نرم کرده‌اند.

4- خود را از موقعیت های محرک دور کنید. در مسیر بهبودی، مهم است که از فعالیت‌ها و موقعیت‌هایی که می‌تواند شما را به عقب براند، اجتناب کنید. به عنوان مثال، بسیاری از متخصصان سلامت روان به شدت افراد مبتلا به بیشجنس‌گرایی را از مصرف هرگونه محتوای مستهجن منع می‌کنند.

منبع:

https://www.verywellmind.com/hypersexuality-definition-symptoms-treatment-5199535

 

4.6/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *