Search
Close this search box.

آنچه باید در مورد رابطه جنسی در بارداری بدانید

آنچه باید در مورد رابطه جنسی در بارداری بدانید

در مقاله آنچه باید در مورد رابطه جنسی در بارداری بدانید در مورد رابطه جنسی در بارداری و نکات مهم آن خواهیم پرداخت و همچنین به سوالاتی مانند چه زمانی از رابطه جنسی در بارداری اجتناب کنیم؟ و … خواهیم پرداخت.

رابطه جنسی در بارداری

داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری کاملا بی خطر است مگر اینکه پزشک یا ماما به شما گفته باشد که این کار را نکنید. بنابراین، داشتن رابطه جنسی به کودک شما آسیبی نمی رساند. با این حال، تغییر میل جنسی شما در دوران بارداری طبیعی است. این موضوع جای نگرانی نیست، اما صحبت کردن در مورد آن با شریک جنسی خود مفید است.

ممکن است داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری برای شما بسیار لذت بخش باشد یا به سادگی احساس کنید که نمی خواهید. شما می توانید راه های دیگری برای دوست داشتن یا عشق ورزی پیدا کنید. مهم ترین نكته این است که در مورد احساسات خود با شریک زندگی خود صحبت کنید.

رابطه جنسی یک بخش طبیعی دوران از بارداری است. اگر بارداری طبیعی داشته باشید. دخول و حرکات مقاربتی به کودک آسیبی نمی رساند، زیرا شکم شما و دیواره های عضلانی رحم از او محافظت می کند. کودک شما همچنین توسط مایع کیسه آمنیوتیک (amniotic) محافظت می شود. اگر بارداری شما طبیعی است و هیچ عارضه ای ندارید، داشتن رابطه جنسی و ارگاسم خطر زایمان زودرس شما را افزایش نمی دهد یا باعث سقط جنین نمی شود.

در اواخر بارداری، ارگاسم یا حتی رابطه جنسی خود می تواند باعث انقباضات خفیف شود. اگر این اتفاق بیفتد، احساس خواهید کرد که عضلات شکمتان سفت می شوند. این انقباضات به عنوان انقباضات برکستون هیکس (Braxton Hicks) شناخته می شوند و می تواند ناراحت کننده باشد، اما کاملا طبیعی هستند و نیازی به زنگ هشدار نیست. ممکن است بخواهید چند تکنیک آرام سازی را امتحان کنید یا فقط دراز بکشید تا انقباضات برطرف شوند.

چه زمانی از رابطه جنسی در بارداری اجتناب کنیم؟

ماما یا پزشک احتمالا به شما توصیه می کند که اگر در این بارداری خون ریزی شدید داشته اید، از رابطه جنسی خودداری کنید. اگر جفت کم باشد یا تجمع خون (هماتوم) وجود داشته باشد، رابطه جنسی ممکن است خطر خونریزی بیشتر را افزایش دهد.

همچنین به شما توصیه می شود در موارد زیر از رابطه جنسی خودداری کنید:

  • كیسه آب شما پاره شده است زیرا می تواند خطر عفونت را افزایش دهد (اگر مطمئن نیستید که كیسه آب شما پاره شده است یا خیر، از ماما یا پزشک خود بپرسید).
  • هر گونه مشکلی در ورودی رحم شما (دهانه رحم) وجود دارد. ممکن است در معرض خطر بیشتری برای زایمان زودرس یا سقط جنین باشید.
  • شما دوقلو دارید یا قبلا زایمان اولیه داشته اید و در مراحل بعدی بارداری هستید.
  • اگر شما یا شریک جنسی اتان در طول بارداری خود با افراد دیگری رابطه جنسی دارید، مهم است که از یک نوع مانع پیشگیری از بارداری مانند کاندوم برای محافظت از خود و کودکتان در برابر عفونت های منتقله جنسی (STIs) استفاده کنید.

پوزیشن های خوب و بد رابطه جنسی در دوران بارداری

در حالی که رابطه جنسی برای اکثر زوج ها در بارداری بی خطر است، ممکن است آنقدرها هم آسان نباشد. احتمالا باید موقعیت ها و پوزیشن های مختلفی پیدا کنید.

رابطه جنسی با همسرتان در اوایل بارداری ممکن است ناراحت کننده باشد، نه فقط به دلیل برآمدگی، بلکه به این دلیل که سینه های شما ممکن است حساس باشد. همچنین اگر شریک زندگی شما دخول عمیقی با شما داشته باشد، ممکن است ناراحت کننده باشد.

شاید بهتر باشد به پهلو دراز بکشید، یا رو به روی هم یا در حالی که همسرتان پشت سرتان است. همچنین ممکن است بخواهید سعی کنید در هنگام رابطه جنسی در بالا باشید یا در حالی که روی دست و زانو هستید از پشت با شما رابطه برقرار كند. برای راحتی خود از بالش استفاده کنید. بهترین روش بارداری را نیز بخوانید.

در مورد رابطه جنسی در بارداری بهتر است بدانید:

انقباضات ارگاسم با انقباضات زایمان یکسان نیست. با این حال، به عنوان یک اقدام احتیاطی عمومی، برخی از پزشکان توصیه می کنند از رابطه جنسی در هفته های پایانی بارداری اجتناب کنید، زیرا معتقدند هورمون های موجود در مایع منی به نام پروستاگلاندین ها (prostaglandins) می توانند انقباضات را تحریک کنند.

یک استثنا ممکن است برای زنانی باشد که تاخیر دارند و می خواهند زایمان کنند. برخی از پزشکان بر این باورند که پروستاگلاندین های موجود در مایع منی در واقع باعث ایجاد زایمان در یک بارداری تمام مدت یا زودرس می شود، زیرا ژلی که برای رسیدن دهانه رحم و القای زایمان استفاده می شود حاوی پروستاگلاندین است. اما سایر پزشکان فکر می کنند که این ارتباط مایع منی و زایمان فقط یک نظریه است و داشتن رابطه جنسی باعث شروع زایمان نمی شود.

تجربیات هر زنی در دوران بارداری متفاوت است، از جمله احساس آن ها در مورد رابطه جنسی. برای برخی، میل در دوران بارداری از بین می رود. سایر زنان در هنگام بارداری احساس می کنند عمیق تر با تمایلات جنسی خود ارتباط دارند و بیشتر برانگیخته می شوند. اگر می خواهید رابطه جنسی معقدی داشته باشید مقاله عوارض رابطه مقعدی را بخوانید.

در دوران بارداری، با تغییر بدن، میل جنسی طبیعی است. ممکن است با بزرگ شدن شکمتان احساس خودآگاهی کنید. یا ممکن است با سینه های بزرگتر و پرتر احساس جذابیت کنید. عدم نگرانی در مورد کنترل بارداری مزیت دیگری است. توصیه های بهداشتی در خصوص بیماری های جنسی را بخوانید.

سه راهنمای، سه ماهه ها برای رابطه جنسی در دوران بارداری

رابطه جنسی در سه ماهه اول بارداری حالت تهوع، خستگی یا حساسیت سینه ممکن است میل جنسی شما را از بین ببرد. اما نگران نباشید؛ باز خواهد گشت.

رابطه جنسی در سه ماهه دوم بارداری میل جنسی شما ممکن است به سرعت بالا برود. در واقع، افزایش جریان خون در سراسر بدن می تواند ارگاسم را افزایش دهد.

رابطه جنسی در سه ماهه سوم بارداری رابطه جنسی ممکن است با نزدیک شدن به تولد احساس ناراحتی کند.

به همسرتان بگویید چه احساسی دارید و چه چیزی موثر است. ممکن است لازم باشد با پوزیشن ها بازی کنید، مخصوصا در اواخر بارداری، تا موقعیتی را پیدا کنید که برای شما راحت و محرک باشد. اگر چیزی برای هیچ یک از شما مناسب نیست، کاری را که انجام می دهید تغییر دهید و در مورد هر گونه مشکل فیزیکی با متخصص خود صحبت کنید.

پس از ماه چهارم بارداری از دراز کشیدن به پشت در حالت “مسیونری” برای رابطه جنسی خودداری کنید. به این ترتیب، می توانید از انقباض رگ های اصلی خونی توسط وزن کودک در حال رشد جلوگیری کنید.

در بالا قرار بگیرید یا به پهلو دراز بکشید، در حالی که شریک زندگی اتان پشت سر است. یا روی دست ها و زانوهای خود قرار بگیرید، در حالی که شریک زندگی تان پشت سر زانو زده است. این پوزیشن ها فشار روی شکم شما را کاهش می دهد.

اگر خشکی واژن باعث ناراحتی جنسی می شود از روان کننده استفاده کنید. از صمیمیت جنسی به طرق دیگر لذت ببرید. یکدیگر را در آغوش بگیرید، ببوسید یا ماساژ دهید. با هم از یک حمام حباب دار لذت ببرید.

مثل همیشه، اگر در مورد سابقه جنسی همسرتان کاملا مطمئن نیستید، از کاندوم استفاده کنید. بارداری در برابر عفونت های منتقله جنسی مانند اچ آی وی، تبخال، زگیل تناسلی یا کلامیدیا محافظت نمی کند و این عفونت ها می توانند بر جنین شما تاثیر بگذارند (برای اطلاعات بیشتر مقاله های سلامت جنسی برای زنان همجنسگرا و دوجنسگرا، سلامت جنسی برای مردان همجنسگرا و دوجنسگرا را بخوانید).

رابطه جنسی بعد از بارداری

6 هفته اول پس از زایمان، دوره پس از زایمان نامیده می شود. رابطه جنسی در این دوران ممکن است آخرین چیزی باشد که به ذهن شما می رسد. ممکن است تمایل کمتری داشته باشید، زیرا:

  • بهبودی از اپیزیوتومی (episiotomy) (برش در حین زایمان واژینال)
  • بهبود برش های شکمی بعد از زایمان سزارین
  • خونریزی طبیعی پس از زایمان که بین 4 تا 6 هفته پس از تولد شایع است
  • خستگی بعد از بارداری و روند زایمان
  • خواسته های نوزاد شما (اگر دوقلو یا سه قلو داشته باشید افزایش می یابد)
  • تغییر سطح هورمون
  • درد سینه در اثر شیردهی
  • مسائل عاطفی، مانند مشکلات پس از زایمان، اضطراب در مورد فرزند پروری، یا مسائل مربوط به رابطه با پدر

پس از بهبود کامل هر برش و احساس بهبودی بافت های ظریف واژن، مقاربت به طور کلی بی خطر است. این درمان معمولا چند هفته طول می کشد. می توانید از پزشک خود بپرسید که چه چیزی توصیه می کند. اکثر پزشکان می گویند که حداقل 6 هفته پس از زایمان برای رابطه جنسی صبر کنید. به همان اندازه مهم احساس آمادگی عاطفی، از نظر فیزیکی راحت و آرامش است.

پس از بارداری، برخی از زنان متوجه کمبود رطوبت واژن می شوند. یک روان کننده مبتنی بر آب می تواند ناراحتی ناشی از خشکی واژن در طول رابطه جنسی را کاهش دهد. هم برای شما و هم برای همسرتان، صبر یک فضیلت است. با توجه به واقعیت ها و استرس های اولیه والدین، ممکن است یک سال طول بکشد تا زندگی جنسی عادی زن و شوهر به شکل کامل بازگردد. تاثیر استرس بر رابطه جنسی به شما در این رابطه کمک می کند.

منابع:

nhs.uk

webmd.com

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *